MENIU

Adrian Câciu, despre taxa de solidaritate: „Cei care au făcut profituri extraordinare pe seama economiei româneşti să plătească”

Adrian Câciu - Ministrul Finanțelor

Adrian Câciu - ministrul Finanțelor susţine în continuare că aceia care au făcut profituri extraordinare pe seama economiei româneşti şi a cetăţenilor trebuie să plătească.

„Justiţia este suverană. Eu am susţinut această ordonanţă şi o susţin în continuare. Şi susţin în continuare că cei care au făcut profituri extraordinare pe seama economiei româneşti şi a cetăţenilor, din solidaritate, dar şi legal, trebuie să plătească ceea ce prevede, până la urmă, un regulament european. În rest, evident, e dreptul fiecăruia să aibă opinii. Nu înseamnă că trebuie să fim toţi de acord. Companiile au un punct de vedere", a spus ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

„Companiile de asigurări au uitat să vă spună şi că au avut un profit excepţional anul trecut, atunci când criticau... Nu ştiu, nu mă bag în această discuţie cu ASF, dar trebuie să ne uităm un pic. Nu se vine din sărăcie în zona de asigurări. La fel, şi în zona aceasta (energie, n.r.). Totuşi, acel profit a fost făcut pe seama dumneavoastră, dar şi a bugetului de stat, care nu reprezintă altceva decât banii dumneavoastră. Restul... Instanţa e suverană, e dreptul fiecăruia să se adreseze instanţei", a mai spus Câciu.

Mai multe articole despre:
caciu taxa solidaritate