MENIU

Admitere şcoli de poliţie 2018. MAI scoate la concurs 2.880 de locuri

Admitere şcoli de poliţie 2018. MAI scoate la concurs 2.880 de locuri

Admitere şcoli de poliţie 2018. În luna ianuarie 2018, se desfășoară concursul de admitere la școlile de poliție Câmpina și Cluj-Napoca. Potrivit reprezentanților Poliției Române, calendarul de admitere a fost devansat. Activitățile încep pe 10 ianuarie și durează până la data de 20 ianuarie – ziua examenului scris.

Admitere şcoli de poliţie 2018. În luna ianuarie a acestui an, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de 1 an, scrie alba24.ro.

Activitățile în vederea înscrierii, respectiv eliberării legitimației de concurs, se vor desfășura în perioada 10 – 11 ianuarie 2018, la sediul instituțiilor de învățământ ale Poliției Române.

Probele eliminatorii, contravizita medicală și proba de evaluare fizică, vor avea loc în perioada 12 – 18 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite de instituțiile de învățământ.

Prin O.M.A.I nr. 144/2017, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălțimea candidaților a fost abrogat.

Praba de verificare a cunoștințelor se va susține la data de 20 ianuarie 2018.

Pe cele 1600 de locuri la școlile de agenți de poliție s-au înscris 12.077 de candidați (10.404 candidați pe 1.300 de locuri, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și 1.673 pe 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca).

Admitere şcoli de poliţie 2018. Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, dintre care 1.600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune – femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, care sunt doar pentru bărbați.

Recrutarea candidaților se realizează, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, de către departamentele de resurse umane de la nivelul unităților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidați la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Candidații depun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare.

Admitere şcoli de poliţie 2018. Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Școlile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei școli.

Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris. Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală.

Şcolile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri

AICI, mai multe detalii.