MENIU

Administratorii din Horeca se plâng de o criză majoră de personal. Deși sunt în șomaj, oamenii nu vor să se angajeze în domeniu

Vara se apropie, iar administratorii din Horeca se plâng de o criză majoră de personal. Barmanii, ospătarii sau cameristele sunt dificil de găsit, deși salariile sunt destul de atractive, spun angajatorii. Sute de oameni s-au prezentat zilele acestea la bursa locurilor de muncă din Mehedinți, însă ofertele nu păreau să-i atragă. Asta deși este vorba despre un județ aflat în primele trei din țară la rata șomajului. 

Cei mai mulți dintre cei care au venit primesc ajutoare sociale sau se află în șomaj. Unii nu au studii, nu au lucrat niciodată și nu au experiență, însă ofertele par să nu îi atragă. La polul opus sunt și tinerii cu studii dornici să se angajeze.

Proprietarii din domeniul Horeca spun că nu găsesc personal deși salariile sunt foarte atractive.

„Am avut pana acum o prezenta de 250 de persoane in cautarea unui loc de muncă. 2,46 locuri de munca 601 pe studii medii toate meseriile posibile,” a spus Ioan Suru, directorul Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Mehedinți.

„Salariile sunt foarte atractive depinde de abilitatea fiecarui posibil angajat si de motivatia pe care o are de a munci,” a spus Tanța Dragu, economist Horeca.

În ceea ce privește numărul șomerilor, județul Mehedinți este pe locul 3 la nivel de țară după Teleorman și Vaslui, cu o rată a șomajului de 7,34%.