Adevărul șocant despre scutecele pentru bebeluși
Scutecele de unică folosinţă sunt adevărate bombe toxice. Un studiu publicat de o revistă franceză a scos la iveală numărul mare de substanţe periculoase, chiar cangerigene, ce se regăsesc în compoziţia acestora.
Scutecele de unică folosinţă, adevărate bombe toxice. Un studiu publicat de o revistă franceză a scos la iveală numărul mare de substanţe periculoase, chiar cangerigene, ce se regăsesc în compoziţia acestora. Din 12 mărci analizate în laborator, doar două nu conţineau reziduri toxice.
Medicii atrag atenţia că folosirea îndelungată a acestor scutece pline de pesticide poate lăsa urme serioase pe pielea copiilor. Indicat ar fi ca atunci când cumpăraţi produse de îngrijire pentru cei mici să verificaţi dacă au fost testate dermatologic.
Scutecele care ar trebui să protejeze pielea bebeluşilor conţin reziduri de pesticide şi urme de compuşi organici, considerate a fi cancerigene, arată studiul publicat de Le Monde. Substanţele au fost detectate şi în modele de scutece aşa-zis ecologice.
Pericolul este foarte ridicat, dacă luăm în considerare că de la naştere până când va folosi oliţa, un bebeluş poartă aproximativ opt mii de scutece.
"Atunci când vina este doar a scutecului poate să apară așa zisa dermatită de contact la substanțele care sunt în scutec - roșeață, piele umflata și uneori vezicule cu zemuire. Urmează suprainfectari. Această zonă devine o poartă pentru infecții, o infecție poate sa meargă până la ulcerații serioase ale pielii chiar și septicemie în final", a declarat la Realitatea TV medicul deramatolog Grania Ghinea.
Revista critică lipsa de transperanţă a producătoriilor. Liderul necontestat al scutecelor trece pe pachet că produsele sale sunt moi ca mătasea, dar acestea sunt realizate cu celuloză, o fibră din lemn şi diverse materiale plastice.
Mai sigură este varianta textilă şi anume scutece refolosibile care sunt fabricate din materiale precum bumbacul organic sau bambusul.