MENIU

Adevărul nespus despre ciupercile Champignon din supermarketuri. Le consumi fără să ştii asta!

Adevărul nespus despre ciupercile Champignon din supermarketuri. Le consumi fără să ştii asta!

Ciupercile Champignon sunt foarte căutate de persoanele care țin cure de slăbire, de vegetarieni, dar și de un număr mare de consumatori în perioadele de post. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Puțini însă știu cum să le prepare corect pentru ca aceste alimente să nu-și piardă proprietățile benefice.

Cât timp trebuie să fierbeți ciupercile Champignon?

Timpul de fierbere a ciupercilor Champignon depinde foarte mult de starea lor: prospătă sau congelată.
Dacă sunt proaspete, se fierb în cratița cu apă deja clocotită timp de 7 minute.
În oala sub presiune se lasă doar pentru 5 minute. În acest mod veți reuși să păstrați toţi nutrienții din ciuperci.
Dacă alegeți să le preparaţi în oala pentru gătit cu abur, le puteți lăsa timp de 10 minute.
În cazul în care aveți la îndemână ciuperci congelate, acestea trebuie initial decongelate la tamperatura camerei. După aceasta, se spală și se pun la fiert în apă clocotită pentru 3 minute.

Cum trebuie să fierbeți ciupercile pentru salată?

Dacă doriți să fierbeți Champignoanele pentru salată, trebuie să pregătiți întâi de toate marinada. Puneți la fiert un vas cu apă, în care adăugați: piper negru boabe, cuișoare, frunze de dafin, o linguriță de sare și una de zahăr. Adăugați aici ciupercile după ce marinada clocotește. Lăsați-le să fiarbă aproximativ 7-10 minute.

Beneficiile ciupercilor Champignon

Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui. În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar.

În același timp, Universitatea Hanyang din Coreea de Sud a descoperit că ciupercile pot scădea riscul de cancer la sân. Specialiștii susțin că șansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici, cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. Nutriționiștii, recomandă ciupercile în dieta și alimentația femeilor, dar și a bărbaților pentru a preveni cancerul de prostată, scrie unica.md.

Mai multe articole despre:
ciuperci Champignon