Adevărul nespus despre carnea de porc. Cum trebuie preparată ca să nu te îmbolnăvească
Carnea de porc este foarte gustoasă însă trebuie consumată cu moderaţie, deoarece conţine grăsimi saturate care pot să se depună în artere şi să împiedice circulaţia sângelui. În plus, medici recomandă renunţarea la unele reţete, cum este prăjirea cărnii în ulei de floarea soarelui, care favorizează dezvoltarea unor substanţe cancerigene. Un alt lucru pe care nu îl știi, probabil, despre carnea de porc este faptul că are foarte multe toxine, bacterii şi viruşi.
Unul dintre motivele pentru care carnea de porc este plină de toxine are legătură cu sistemul digestiv al acestor animale. Porcul digeră tot ce mănâncă extrem de repede, în aproximativ 4 ore. Un alt motiv este faptul că porcul nu are glande sudoripare, pe care organismul le folosește, în mod normal, pentru a elimina substanțele nocive. De câte ori mănânci carne de porc, asimilezi aceste toxine.
Există însă şi metode sănătoase de a prepara carne de porc, însă, chiar şi aşa nu trebuie să faceţi exces.
Cel mai sănătos este să găteşti carnea de porc la cumptor. Este important faptul că preparată astfel carnea îşi păstrează nutrienţii intacţi şi nici nu eliberează substanţe periculoase pentru organism aşa cum se întâmplă dacă este prăjită în ulei. În plus, acest mod de a găti carnea permite păstrarea vitaminelor, precum şi obţinerea unui preparat sărac în grăsimi.
Pentru a nu risca să nu se facă îndeajuns de bine, ar fi indicat să tai carne de porc în fâşii mici.