MENIU

Adevărul despre PÂINEA NEAGRĂ. Numai brutarii ştiu cu adevărat ce puneau în ea

<p>Painea ramane number one</p>

Mulţi dintre noi am ales ani la rând pâinea neagră, considerând-o mai naturală şi mai sănătoasă. În realitate, însă, nu făceam decât să ne hrănim cu o mulţime de coloranţi. 

Numai brutarii ştiu cu adevărat ce puneau în pâinea contrafăcută, pe care ne-o vindeau fără nicio jenă drept pâine neagră. Practicile au ajuns şi la urechile autorităţilor, care au decis să interzică folosirea coloranţilor şi aditivilor alimentari în compoziţia pâinii, scrie cugetliber.ro.

Începând de ieri, pâinea şi produsele de panificaţie nu mai pot conţine coloranţi, cu excepţia caramelului. Reglementarea a fost cerută de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi a fost publicată recent în Monitorul Oficial.

Astfel, noile prevederi legale spun că pâinea poate fi obţinută numai din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente, frământat cu apă, afânat prin fermentarea drojdiei şi precopt sau copt, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe.

Conţinutul de zahăr în substanţă uscată trebuie să fie de maximum 5 la sută din greutate, la fel ca şi conţinutul de grăsimi. De asemenea, specialităţile de panificaţie sunt cornurile, chiflele, batoanele, covrigii, minibaghetele, franzeluţele şi împletiturile, care se încadrează în grupa produselor de brutărie, adică cele care au compoziţia pâinii, conţinând doar făinuri, apă, drojdie, zahăr şi grăsimi, şi care au o cantitate netă de maximum 150 de grame.



Mai multe articole despre:
pâine pâine neagră coloranţi pâine neagră