MENIU

Acord istoric UE-SUA pentru reducerea taxelor vamale. Ce produse sunt vizate

Acord istoric UE-SUA pentru reducerea taxelor vamale

UE și SUA au anunțat, vineri, un pachet de reduceri de taxe vamale pentru anumite produse, printre care se află homarii americani, alimente preparate europene, veselă de sticlă, produse pentru tratarea suprafeţelor sau brichete. Aceste reduceri de taxe sunt primele negociate între Statele Unite ale Americii și blocul comunitar în peste 20 de ani.

Acordul va permite eliminarea unor taxe de sute de milioane de euro în cazul exporturilor, retroactiv, din 1 august.
 

Potrivit acordului, UE va elimina taxele vamale pentru importurile de homari vii şi congelaţi din SUA. La rândul său, Washingtonul va reduce cu 50 % taxele vamale pentru o serie de produse europene printre care mâncare preparată, veselă de sticlă, produse pentru tratarea suprafeţelor, brichete şi părţi ale acestora etc. Exporturile comunitare în SUA de astfel de produse reprezintă o medie anuală de 136 milioane euro.

”Sperăm ca acesta să fie începutul unui proces care să ducă la noi acorduri pentru a crea un comerţ transatlantic mai liber, corect şi reciproc”, au transmis Comisarul european pentru Comerţ, Phil Hogan, şi reprezentantul pentru Comerţ Exterior al SUA, Robert Lighthizer, într-un comunicat comun, citat de Agerpres.

Mai multe articole despre:
acord ue sua reducerea taxelor vamale