MENIU

Acest fruct vindecă ACNEEA şi AFTELE BUCALE, alungă OBOSEALA şi combate FEBRA

<p>Ce se &icirc;nt&acirc;mplă, de fapt, &icirc;n organismul nostru c&acirc;nd avem febră? Sigur nu ştiai ce rol are!</p>

Nativ din Asia, acest fruct şi-a câştigat de-a lungul timpului o reputaţie excelentă, în ciuda gustului său deosebit de acru.

Lămâia s-a dovedit a fi un remediu natural util care oferă soluţii pentru diverse probleme de sănătate. Aceasta este un antiseptic complex, necesar pentru menţinerea stării de sănătate a oricărei persoane. Fructul acrişor ajută nu doar la purificarea sângelui, ci ajută organismul să lupte împotriva bolilor.

Combate febra şi răceala

Un amestec din zeama unei lămâi stoarse, un pahar de apă caldă şi miere poate avea proprietăţi miraculoase în timpul unei răceli. Acest preparat va ajuta temperatura corpului să scadă considerabil. De asemenea, lămâia este un fruct excelent care ajuta la combaterea problemelor legate de infecţii ale gâtului, deoarece are proprietăţi antibacteriene;

Vindecă aftele bucale

Proprietăţile antibacteriene şi antivirale ale lamailor pot accelera procesul de vindecare al aftelor. Clăteşte-ţi gura cu un amestec de apă călduţă şi zeamă de lămâie de trei ori pe zi şi vei observa o diminuare a arsurilor provocate de afte.

Îngrijirea părului

Sucul de lămâie s-a dovedit util în tratamentul de îngrijire pe scară largă a părului. Aplicat pe scalp, poate trata neplaceri generate de caderea părului sau mătreaţă, dar şi alte probleme legate de scalp. De asemenea, zeama de lămâie va oferi un luciu aparte firului de păr.

Înlătură oboseala

În momentele de oboseală, acest fruct poate servi drept un veritabil energizant. Lămâia are proprietăţi benefice organismului, care stimulează activitatea creierului şi sporeşte capacitatea de concentrare.

Ajută digestia

Sucul de lămâie e recomandat pentru a ajuta digestia cât şi pentru a calma arsurile stomacale. Conform unui studiu s-a descoperit că 1.000 mg de limonen (ulei esenţial de lămâie) consumat zilnic ajută la eliminarea arsurilor stomacale şi ale refluxului gastroesofagian.

Vindecă acneea

Lămâile contin acid citric, care poate fi foarte eficace împotriva acneei. Conţinutul bogat in vitamina C este vital pentru menţinerea sănătaţii dermului, în timp ce natura sa alcalină distruge mai multe tipuri de bacterii ce provoaca acneea. Pe lângă faptul ca ar trebui să consumi în fiecare zi pe stomacul gol apă cu lămâie, poti să îţi aplici zeama de lămâie direct pe piele şi să o laşi să acţioneze cate o noapte întreagă.

Adjuvant în curele de slăbire

Un amestec de la zeama unei lămâi, amestecată cu apă calduţă şi miere ajută în curele de slăbire.

Mai multe articole despre:
vindecare febră oboseală lămâie afte bucale