Cum îndepărtezi pietrele la rinichi. Acest amestec natural, cea mai simplă metodă
Nisipul și pietrele la rinichi pot fi îndepărtate și pe baza unor leacuri naturale, mai ales dacă pietrele nu sunt de dimensiuni mari. Astfel, ceaiul din mătase de prumb și ceaiul din codițe de cireșe sunt cele mai indicate pentru aceaste afecțiuni. Opțional este indicat să se consume în jur de 10 pahare de apă pe zi, pentru a ajuta rinichii ”să se curețe”.
Mătasea de porumb este importantă pentru menţinerea sănătăţii sistemului urinar. O cană cu ceai fierbinte din mătase de porumb e bună pentru a îndepărta toxinele dar şi pentru refacerea sistemului urinar. Ceaiul este indicat şi pentru eliminarea pietrelor la rinichi.
Dacă piatra la rinichi este mai mică de 5 mm, există 90% şanse că această să fie expulzată din tractul urinar fără alte intervenţii. În cazul în care calculul măsoară între 5 mm şi 10 mm, probabilitatea că acesta să fie eliminat la urinat sunt de 50%. Sigur că atunci când pietrele la rinichi depăşesc pragul de 10 mm, există şi alte variante de tratament disponibile.
Ceaiul din mătase de porumb se face din 2 linguri de mătase mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se strecoară lichidul. Pentru rezultate optime, se va urma o cură de 10 zile şi se va bea 2-3 căni de ceai pe zi. După aceste zile se va face o pauză de 5 zile. Pentru un gust mai plăcut al ceaiului, poţi pune şi o linguriţă de miere şi suc de lămâie.
Mătasea de porumb este bună şi pentru îndepărtarea surplusului de kilograme. Conţine o substanţă numită mucilagiu, care absoarbe apa, de aceea se foloseşte şi în dietele de slăbit şi ajută la reglarea organismului. Pentru a te bucura de beneficiile mătasei de porumb consumă 2 – 3 căni de ceai din această plantă în fiecare zi. Ceaiul din mătase de porumb se recomandă şi înainte, dar şi în timpul menstruaţiei. Acest ceai reduce disconfortul din această perioadă. O ceaşcă de ceai, o săptămână pe lună, este varianta cea mai bună pentru a trece peste această perioadă mai dificilă.