MENIU

Această vitamină e arma secretă anti-cancer. În ce alimente se găseşte

<p>Această vitamină e arma secretă anti-cancer. &Icirc;n ce alimente se găseşte</p>

Deşi puţini ştiu, vitamina B17 oferă multe beneficii organismului, iar potrivit unor studii recente se pare că aceasta luptă chiar şi împotriva cancerului. Fiind extrasă din migdale amare, vitamina era cunoscută în China şi Egiptul antic şi sub numele de amigdalină.

În ceea ce priveşte utilitatea acesteia în tratarea afecţiunilor, legendele spun că un papirus egiptean vechi de peste cinci mii de ani menţionează utilizarea ei în tratamentul unor tumori ale pielii, iar în rândul triburilor de indieni care consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe, ce sunt bogaţi în amigdalină, nu s-a înregistrat niciun caz de cancer.

Potrivit medicului biochimist Ernest Krebs, cancerul este o boală cauzată de o deficienţă nutriţională, nu de o bacterie, de un virus sau de o toxină misterioasă. După ani de cercetări, biochimistul a ajuns la concluzia că cele mai grave boli sunt cauzate de absenţa unei substanţe pe care omul modern a eliminat-o din dieta sa, şi anume vitamina B17 sau amigdalină, uneori cunoscută şi sub numele de laetrile. De aceea, pentru prevenţia cancerului, el propune, conform rezultatelor studiilor, ca fiecare persoană să consume zece sâmburi amari de caise zilnic.

Ca structură chimică, vitamina B17 este o combinaţie a două molecule de glucoză, una de benzaldehidă şi una de acid cianhidric, iar în reţetele medicale amigdalina e cunoscută sub numele de nitrilozidă. Vitamina-„minune” poate fi folosită şi în scop terapeutic, nu doar profilactic. Deşi în multe locuri este considerată o metodă neconvenţională, vindecarea cancerului cu vitamina B17 este posibilă în prezent în clinici din ţări precum Anglia, Germania, Mexic, Elveţia şi altele, iar preţul tratamentului variază între 2.000 şi 5.000 de dolari. E bine totuşi să ştiţi şi că vitamina B17 nu se regăseşte doar în sâmburii amari de caise, şi că ea aduce şi alte beneficii organismului, printre care menţinerea tensiunii arteriale la valori normale şi ameliorarea durerilor provocate de artrită.

Iată şi alte surse din natură de unde puteţi lua amigdalina. E vorba despre seminţele şi miezul din sâmburii de: caise, piersici cu coaja netedă, nectarine, pere şi prune. Atenţie însă! În urma descompunerii vitaminei B17, în corp se elimină acid cianhidric, care este toxic în cantităţi mari, de aceea nu se recomandă consumul a mai mult de zece sâmburi pe zi. Şi seminţele de mere conţin multă vitamina B17, aşa că ar fi bine să urmaţi zicala englezilor: „Un măr pe zi ţine medicul la distanţă”. Pe lângă celelalte beneficii aduse organismului de acest fruct, amigdalina din seminţe vă va feri şi ea de boli, dar cu condiţia să mâncaţi mărul cu tot cu seminţe.

De asemenea, şi afinele, coacăzele, căpşunile şi zmeura conţin vitamina B17, iar în mure, aceasta se găseşte chiar în cantităţi destul de mari. Şi fasolea, cereale precum hrişca, ovăzul, secara sau orzul sunt trecute pe lista alimentelor ce conţin vitamina B17, alături de mazăre, broccoli, varză sau conopidă.

Sursa: doctorulzilei.ro

Mai multe articole despre:
sănătate cancer vitamina B17