MENIU

Aceasta este cea mai sănătoasă cură de slăbire. Ce presupune dieta micului-dejun

Dieta micului-dejun a fost creată de Daniela Ja­kubowics, medic endocrinolog, cerce­ta­tor la Universitatea din Tel Aviv şi autor al mai multor studii în domeniul bolilor metabolice şi nutriţiei. Ea susţi­ne că organismul procesează alimen­tele în mod diferit, în funcţie de mo­men­tul zilei. Metabolismul este influ­en­tat de ritmul circadian al organis­mului - ritmul biologic intern al corpu­lui, pe o durata de 24 de ore, potrivit formulă-aş.ro. Daniela Jakubowics a dezvoltat un plan de ali­mentatie prin care slăbiţi dacă re­par­tizati caloriile în felul următor: 600-850 de calorii la micul dejun, 350-400 de calorii la masă de prânz, 150-200 de calorii la cină.

Micul dejun ar trebui să fie bogat în proteine, de exemplu două căni de lapte sau iaurt sau lapte de soia, la care se adaugă omletă de albuşuri sau frip­tură de carne slabă. Proteinele consu­mate dimineaţă oferă energie, constru­iesc masă musculară, cresc vigilenţa şi ajută la menţinerea nivelului zahărului în sânge timp de mai multe ore. De asemenea, este obligatorie o cantitate moderată de carbohidraţi şi grăsimi, precum şi un deşert dulce. Dr. Jaku­bowics susţine că o bucată de cio­co­lată, o plăcintă cu mere sau o prăjitură satisfac poftă de dulce şi păstrează ridi­cât nivelul de serotonină pe parcursul zilei. Toate aceste alimente, spune ea, ar trebui să fie consumate înainte de ora 10 dimineaţă.

Masă de prânz ar trebui luată între orele 14 şi 15, chiar dacă nu va e foa­me, şi să se limiteze la legume, fructe şi alimente bogate în proteine, fără dulciuri sau carbohidraţi.

Cină este minimală ­- ideal, doar le­gume, dar puteţi adaugă o cantitate mică de fructe sau alimente cu proteine slabe. Puteţi bea ceai, cafea fără zahăr, în orice moment al zilei. Urmaţi acest plan, iar kilogramele în plus se vor topi şi veţi rămâne la greutatea dorită. Veţi fi feriţi de poftele de dulce de după amiază şi seară, şi nu veţi fi tentaţi să abandonaţi dietă.

Sursa: bzi.ro