MENIU

Accident groaznic pe un șantier de construcții. Un om a murit, iar un altul a fost grav rănit

Una dintre victime, dusă spre ambulanță (foto: Inquam/Octav Ganea)

Un muncitor a murit, iar un altul a fost rănit în urma unui accident de muncă înregistrat, joi, pe un şantier de pe raza oraşului Gura Humorului.

Potrivit acestora, cei doi lucrau la construcţia unui bloc de apartamente, iar în timp ce turnau o şapă la înălţime au fost loviţi de furtunul de alimentare a pompei de betoane, căzând în gol de la etajul al IV-lea.

 
„În jurul orei 13:30 se executau lucrări la înălţime de turnare a unei şape de ciment, moment în care braţul pompei de turnare s-a defectat, un furtun de alimentare lovind pe doi muncitori care îl manipulau, respectiv un bărbat de 42 ani din comuna Vadu Moldovei şi un alt bărbat de 27 de ani din comuna Pătrăuţi. În urma accidentului a rezultat decesul bărbatului de 42 de ani şi rănirea celuilalt muncitor de 27 de ani”, au precizat oficialii IPJ.

Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava a declanşat o anchetă pentru stabilirea condiţiilor de producere a accidentului de muncă.

De asemenea, IPJ a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.