MENIU

Accident grav, în Ploiești! Două TRENURI s-au ciocnit și au deraiat: cel puțin 11 victime

Grav accident feroviar în gara Ploiești Tiraj. Un tren de persoane și unul de marfă s-au ciocnit și cel puțin 11 oameni au fost răniți. Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, dar și pompieri au fost trimise la locul accidentului.

Două trenuri, un personal și un mărfar, s-au ciocnit, miercuri, în Ploiești.  11 persoane au fost rănite. Una dintre ele a fost preluată de un elicopter şi transportată la un spital din Bucureşti, iar celelalte 10 nu au răni grave şi au fost duse la un spital din Ploieşti.

Pasagerii din trenul personal implicat, miercuri, în accidentul feroviar din Ploieşti, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost preluaţi de o altă garnitură pentru a-şi continua drumul, informează ISU Prahova.

"37 de persoane, din care 3 minori, refuză transportul la spital. Cele 37 de persoane au început deplasarea cu o garnitură către destinaţie", precizează ISU Prahova.

Cele două trenuri s-au ciocnit frontal și după au deraiat.

Mai exact, un tren marfar care ar fi depășit semnalul de oprire a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București. 11 persoane sunt rănite, anunță Realitatea TV.

Accident tren Ploiești. Cum a fost posibil ca două trenuri să se ciocnească?

UPDATE. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat, în jurul orei 18:40, că trenurile de călători care asigură legătura între București și Moldova circulă deviat, din cauza accidentului care a avut loc în stația Ploești Triaj, pe ruta București - Brazi - Ram Ploiesti Triaj - Ploiesti Vest - Ploiești Sud (și retur).

La fața locului sunt prezenți reprezentanții comisiei de anchetă, iar după finalizarea constatărilor preliminare ale comisiei, personalul CFR SA este pregătit și va interveni pentru ridicarea vagoanelor deraiate și redeschiderea circulației feroviare prin stația Ploiești Triaj.

De asemenea, CFR menționează faptul că pentru asigurarea continuității traficului feroviar, CFR SA a luat măsura de a redirecționa circulația tuturor trenurilor care tranzitau stația Ploiești Triaj pe rute alternative, astfel trenurile de călători circulă pe ruta Brazi - Ram Ploiesti Triaj - Ploiesti Vest - Ploiești Sud (și retur), iar trenurile de marfă au fost redirecționate pe ruta Brazi - Ghighiu - Ploiești Est (și retur).

Comunicatul transmis de CFR Călători:

Astăzi, 18 decembrie2019, în jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj,  trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj.

Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.

În urma impactului au fost rănite 5 persoane, dintre care 3 pasageri, mecanicul de locomotivă și șeful de tren.

Traficul este întreurpt pe distanța Ploiești  Sud – Ploiești Triaj și se circulă pe rută deviată.

Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați din stație cu trenul Regio 3008.

Sunt  estimate  întârzieri de peste 50 de minute.

Organele de cercetare aflate la fața locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest accident şi îi asigură că toate măsurile întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

La fața locului intervin două echipaje de descarcerare, două autospeciale de stingere, 4 ambulanțe SMURD, un echipaj de Terapie Intensivă și unul de transport victime multiple.

Potrivit primelor informații, trenurile s-au ciocnit frontal, apoi au deraiat.

Cel puțin 6 persoane au fost rănite: 4 călători și 2 mecanici de tren. Victimele sunt conștiente. Nu este exclus ca numărul victimelor să crească. 

Trenul de marfă nu transporta nicio substanță periculoasă. 

 

Mai multe articole despre:
tren deraiat tren deraiat ploiesti