MENIU

Accident cumplit la barajul Mihăilești! Intervenție amplă după ce o mașină a căzut în râul Argeș. În ce stare e șoferul - VIDEO

Accident la barajul Mihăilești! Intervenție amplă după ce o mașină a căzut în râul Argeș. În ce stare e șoferul

Accident cumplit la barajul de la Mihăilești! O amplă misiune de salvare a ISU Giurgiu după ce o mașină a căzut în râul Argeș. 

Un autoturism a căzut în barajul de la Mihăileşti, judeţul Giurgiu, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şoferul, un bărbat în vârstă de 45 de ani, reuşind să se autoevacueze.

Mobilizare de forțe, în această seară, pe barajul de la Mihăilești după ce un autoturism a căzut în râul Argeș. Din fericire, conducătorul auto a reușit să iasă la timp din mașina care s-a scufundat aproape în totalitate.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu autospeciala de scafandri, o autospecială dotată cu modul de descarcerare, o unitate de terapie intensivă mobilă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD.
Conducătorul auto a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„În această noapte, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină după ce un autoturism a căzut în barajul Mihăileşti, în apropiere de localitatea Cornetu. La faţa locului s-au deplasat doi ofiţeri, 15 subofiţeri din cadrul ISU Giurgiu şi de la ISU Bucureşti Ilfov cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă dotată cu modul de descarcerare, o autospecială de scafandri, două autospeciale de prima intervenţie şi comandă, o ambulanţă dotată cu unitate de reanimare şi terapie intensivă mobilă, un echipaj SMURD. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au constatat că şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, se autoevacuase, fiind preluat conştient şi cooperant de către echipajele medicale prezente la faţa locului", informează ISU Giurgiu.

Ca măsură de siguranță, scafandrii au verificat interiorul autoturismului și au constatat că în momentul în care s-a produs evenimentul șoferul era singur în mașină.
Automobilul a fost scos din apă cu ajutorul unui buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul de Gospodărire a Apelor Giurgiu.
Poliţiştii cercetează cauzele şi condiţiile în care s-a produs accidentul.
 
Nu e primul accident de acest fel in zona barajului de la Mihăilești. În urmă cu o lună, în 12 iunie, o mașină a ajuns în apa Argeșului. Din fericire, șoferul a fost salvat și a fost transportat la un spital în București.