MENIU

Accident CUMPLIT cu 29 de mașini pe Autostrada Soarelui. Bilanțul: 4 morți, 50 de răniți

Accidentul în lanţ a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 08.40, pe autostrada A2, la kilometrul 67, în zona localităţii Lehliu Gară. Din primele informații, carambolul a fost cauzat de un şofer care ar fi ieşit cu maşina dintr-o benzinărie, în viteză, fără să se asigure şi a fost lovit în plin de un alt autoturism care circula dinspre Bucureşti spre Constanţa. În doar câteva secunde 29 de maşini au intrat una în alta, în condiţiile în care pe autostradă era ceaţă, iar conducătorii auto aveau mult peste 80 de km la oră, viteza recomandată în caz de vizibilitate redusă. În urma accidentului, patru persoane au murit, 50 au fost rănite.  Traficul a fost reluat după 9 ore. 

Update, ora 20.30: Aproximativ 20 de conducători auto implicaţi în carambolul de pe Autostrada Soarelui sunt audiaţi la Biroul Poliţiei A2, iar inspecţia tehnică a maşinilor implicate în accidentul în lanţ va fi făcută luni.

Update: 19.45: O persoană rănită sâmbătă în accidentul rutier produs pe autostrada A2, care era internată la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, a murit.

Update, ora 18: Ambulanţele au preluat pe bandă rulantă răniţii. Cei mai mulţi au fost transportaţi la șase spitale din Bucureşti, iar 11 dintre ei au fost internați la Floreasca. 

La Spitalul de Urgenţă Bagdasar Arseni au ajuns 14 pacienţi, din care doi copii transferaţi la Spitalul Budimex, iar alţi şapte, externaţi.

Între timp, mai multe persoane şi-au căutat rudele sau prietenii printre cei răniţi.

Accident cu morți și răniți pe A2. Cum explică Titi Aur această nenorocire 

...................................

Accidentul în lanț a avut loc în apropierea localității Lehliu. Cel puțin 3 oameni și-au pierdut viața, iar alți 60 sunt răniți, unii în stare gravă. 9 persoane au fost încarcerate în mașini, transmite Realitatea TV.

Un copil a fost rănit în accident și a fost dus la spitalul din Lehliu. La fața locului a fost deschis un spital mobil, măsură fără precedent luată de SMURD. A fost activat CODUL ROȘU de intervenție.

Au fost chemați la fața locului pompierii din Călărași și cei din București. Inclusiv două microbuze cu pasageri au fost implicate în carambol, potrivit declarațiilor unui martor pentru Realitatea TV.

O mașină a sărit pe contrasens din cauza impactului. Elicopterele SMURD nu pot interveni din cauza ceții dense.

Cel puțin 27 de mașini au fost implicate în carambol. Au intervenit cel puțin 20 de echipaje de salvare și autoutilitare de descarcerare.

Accidentul s-a petrecut la km 67 pe sensul de deplasare spre Constanța, au declarat oficialii Infotrafic din Poliția Română.

"E posibil ca numărul decedaților să crească. Mai avem 20 de victime, o parte dintre ele încarcerate. Sunt mobilizate mai multe echipaje de la Călărași, de la București. Nu vom putea trimite echipaj aerian la fața locului. Este declanșat deja CODUL ROȘU de intervenție. Considerăm că echipajele la fața locului sunt suficiente", a declarat pentru Realitatea TV Raed Arafat.

Sărbătoare importantă AZI pentru ortodocși. Ce NU AI VOIE să faci de ,,Moşii de toamnă"

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (08:55), pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța, traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanța, la kilometrul 67, din cauza unui accident rutier.

Le recomandăm conducătorilor auto să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Totodată, recomandăm celor care încheie coloanele de autovehicule care se formează în zona producerii accidentului să pună în funcţiune luminile de avarie pentru a-i atenţiona pe cei ce vin din spate să încetinească în timp util.

 
Mai multe articole despre:
accident