A MURIT una dintre cele mai mari cântărețe de la noi. ZI NEAGRĂ pentru România
A încetat din viaţă cântăreaţa LUCKY MARINESCU, una dintre cele mai valoroase voci ale muzicii uşoare româneşti din ultimul secol, informează Radio România Cultural.
LUCKY MARINESCU a murit. Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut joi, de fiul său, Lawrence Marinescu.
Lucky Marinescu a lansat albumele „Melodii de neuitat" (1999), „Cele mai frumoase melodii" (2000), „Cântec drag" (2003), „Nu mă uita, Lucky" şi „Cuvinte de iubire" (2008).
Lucky Marinescu a fost una dintre cele mai difuzate voci ale muzicii uşoare, la Radio România, în deceniile '70-'80.
Lucreţia „Lucky" Marinescu a fost o interpretă de muzică uşoară şi moderatoare de televiziune. În anul 1940 familia ei s-a stabilit la Cluj-Napoca. Artista şi-a făcut studiile la Liceul „Sfânta Tereza", după care a urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima". A lucrat la Teatrul de Operetă şi mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase" din Bucureşti.
Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu" din Bucureşti cu care a făcut turnee în ţările Europei. A cântat pe scena Olympia din Paris şi la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.
Este cunoscută pentru interpretare unor piese precum„Replici" - compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, şi „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie".
Născută la Cahul (Republica Moldova) la 12 iulie 1934, Lucreţia "Lucky" Marinescu s-a stabilit cu familia la Cluj Napoca în anul 1940, unde a urmat cursurile Liceului "Sfânta Tereza" şi ale Conservatorului „Gheorghe Dima". Activitatea sa a început la Teatrul de Operetă apoi la Teatrul „Constantin Tănase" din București. A fost angajată la Teatrul „Savoy" din București (1954); debutul a avut loc în spectacolul „Magazinul de stat", cu N. Stroe și Zizi Șerban. A participat la toate premierele teatrului alături N. Stroe, Mircea Crișan, Zizi Șerban, Ovid Teodorescu, Nicolae Nițescu, Luigi Ionescu, Dorina Drăghici.