MENIU

A murit prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a. Avea 99 de ani

Prințul Philip

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit vineri, la vârsta de 99 de ani. Cei doi erau căsătoriți din 1947. 

"Cu adâncă tristețe, Majestatea Sa Regina anunță moartea preaiubitului ei soț, Înalțimea Sa regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Înălțimea Sa s-a stins din viață în pace, în această dimineață (vineri - N.R.), la Castelul Windsor," a transmis Casa Regală britanică.

Ducele de Edinburgh s-a retras din funcţiile publice încă din 2017 şi aparea foarte rar în public. Acesta ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

La mijlocul lunii martie, prințul consort a fost externat, după ce stat o lună în spital, unde a fost tratat pentru o infecție. Apoi, a fost tranferat la un alt spital din centrul Londrei pentru a face investigaţii vizând o problemă cardiacă preexistentă.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. 

Când prinţul Philip avea 18 ani, unchiul său, regele Greciei, a fost obligat să abdice, iar tatăl lui a fost expulzat din ţară, după Războiul greco-turc.

Alături de părinţii şi cele patru surori, Philip a a părăsit Grecia la bordul unui vas al armatei britanice.

 

 

Mai multe articole despre:
a murit printul Philip