MENIU

A murit O LEGENDĂ a MUZICII, în urmă cu scurt timp

Johnny Winter, o legendă a blues-ului, a murit la 70 de ani
Johnny Winter a murit

Chitaristul şi cântăreţul de blues Johnny Winter, una dintre legendele de la Woodstock, a murit miercuri la vârsta de 70 de ani în oraşul elveţian Zurich, potrivit unui anunţ publicat pe pagina oficială de Facebook a artistului american.

"O legendă a blues-ului din Texas, Johnny Winter a murit la 70 de ani. El a decedat pe 16 iulie în camera lui de hotel din Zurich. Soţia sa, familia sa şi membrii grupului său sunt bulversaţi de pierderea unei persoane iubite şi a unuia dintre cei mai mari chitarişti ai lumii", se afirmă în acel comunicat.

Potrivit liberation.fr, informaţia a fost confirmată şi de Jenda Derringer, soţia muzicianului Rick Derringer, care a colaborat adeseori cu Johnny Winter. Circumstanţele morţii artistului american, aflat în plin turneu european, nu au fost precizate, însă Jenda Derringer spune că renumitul chitarist "nu avea o sănătate bună, era foarte fragil şi foarte slăbit".

Johnny Winter s-a născut în oraşul Beaumont din statul Texas, pe 23 februarie 1944, relatează lemonde.fr. Era albinos, ca şi fratele lui mai tânăr, Edgar, amândoi fiind înzestraţi cu talent muzical. Încă din adolescenţă a cântat şi a înregistrat pentru trupe de rock'n'roll din regiune, alături de Rick Derringer, viitorul lider al trupei McCoys. Primul album a apărut sub numele "Johnny Winter", la o casă de discuri din Austin, în 1968. În acelaşi an a fost remarcat de chitaristul Mike Bloomfield şi a obţinut un contract cu casa de discuri Columbia.