MENIU

A murit legendarul actor Donald Sutherland. Doliu URIAȘ la Hollywood, mesaje emoționante transmise de cele mai mari vedete

Doliu uriaș la Hollywood, după anunțul morții legendarului actor Donald Sutherland, la vârsta de 88 de ani. Devenit celebru datorită serialului "M.A.S.H", Sutherland a fost răsplătit cu cele mai importante premii, cu excepția Oscarului, fiind chiar numit "cel mai mare actor care nu a câștigat niciodată Oscar-ul"

Donald Sutherland a devenit un simbol al contraculturalii din anii `60 cu filme precum „The Dirty Dozen”, „MASH”, „Klute” și „Don’t Look Now”.

Rolul din M.A.S.H. l-a catapultat în elita de la Hollywood. (foto: Profimedia)

 

Celebrul actor a murit joi la Miami, după o lungă boală, a confirmat CAA. Avea 88 de ani.

„Cu inima grea, vă spun că tatăl meu, Donald Sutherland, a murit”, a anunțat Kiefer Sutherland pe X, fostul Twitter.

„Personal cred că unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului. Niciodată descurajat de un rol, bun, rău sau urât. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult decât atât. O viață bine trăită.” 

 

 

Timp de peste o jumătate de secol, a jucat în mod memorabil răufăcători, antieroi, personaje romantice și mentori. Pentru generațiile mai tinere, este cunoscut drept personificarea maleficului președinte Snow din franciza „Jocurile Foameni”.

Cel mai recent, el a apărut ca judecătorul Parker în serialul „Lawmen: Bass Reeves” și în seria „Swimming With Sharks” în 2022

Mai multe articole despre:
a murit donald sutherland hollywood