MENIU

A fost zdrobit pe trecerea de pietoni. Decizia luată de părinţi, cutremurătoare

Cristian Croitoru, elevul de 15 ani spulberat pe trecerea de pietoni, miercuri seara, se aflã în moarte clinicã. Familia a decis sã-i doneze organele, în speranta cã tânãrul va trãi prin oamenii pe care îi va ajuta sã trãiascã. Deocamdatã nu a fost deconectat de la aparate, decizia aceasta va fi luatã de medicii ieseni, care vor hotãrî ce organe vor fi prelevate si la ce persoane vor ajunge. “Este greu pentru mine si pentru pãrintii mei. Ai mei sunt terminati si eu…nici nu stiu ce mai este cu mine. Vor trece ani pânã când durerea va dispãrea, dar Cristian va rãmâne în sufletele noastre”, a spus Nicoleta Croitoru, sora tânãrului, scrie vremeanoua.ro 

Toti apropiatii acestuia sunt extrem de afectati, pe pagina sa de Facebook fiind postate zeci de mesaje de condoleante: “Te-ai ridicat la cer, copil frumos, cu chip de înger! Nu te voi uita niciodatã Cristi! În inima noastrã vei fi mereu viu! Dumnezeu sã te odihneascã în pace îngeras si sã te aibã în pazã”. La locul accidentului, colegii si toti cei care l-au cunoscut pe Cristian au aprins lumânãri si au tinut un moment de reculegere.

Deocamdatã Radu Bogdan, soferul vinovat de accident, este cercetat în stare de libertate, însã, în contextul dat, cel mai probabil, i se va schimba încadrarea juridicã. Se impune un semnal de alarmã: nu se poate ca soferii sã conducã dupã bunul plac si sã primeascã o pedeapsã cu suspendare. Reamintim cã, luna trecutã, un accident similar a avut loc la intersectia strãzilor “Stefan cel Mare” cu “11 Iunie”. Soferul vinovat era sub influenta alcoolului, conducea cu vitezã si chiar a fugit de la fata locului. Bãtrânul accidentat a murit, iar soferul este acum cercetat sub control juridic. Gest mãret al familiei lui Cristian Croitoru. Constienti de faptul cã medicii nu mai pot face nimic pentru a-l salva, deoarece rãnile suferite de copilul de 15 ani erau mult prea grave, au decis ca organele lui Cristian sã fie donate.

“Am fost la spital, am discutat cu medicii si am decis sã-i donãm organele. Asa, fratele meu va putea trãi prin cei care vor beneficia si acest lucru îmi dã sperantã. E mai bine sã-l stiu cã trãieste prin acei oameni decât sã meargã, definitiv, în mormânt”, a declarat, sfâsiatã de durere, Nicoleta Croitoru, sora elevului de la “Anghel Ruginã”, spulberat, pe trecerea de pietoni, de un sofer inconstient. Cât despre cel ce se face vinovat de moartea fratiorului ei, fata crede cã Dumnezeu stie ce sã facã în asa fel încât cei vinovati sã plãteascã. De asemenea, Nicoleta spune cã nu va accepta niciodatã ca soferul criminal, Bogdan Radu, sã stea în libertate si fratele ei în mormânt. “Este greu pentru mine si pentru pãrintii mei. Ai mei sunt terminati si eu…nici nu stiu ce mai este cu mine. Vor trece ani pânã când durerea va dispãrea, dar Cristian va rãmâne în sufletele noastre”, a mai spus Nicoleta Croitoru.