MENIU

A fost reținut presupusul criminal în cazul Raisei. Ce răspuns le-a dat acesta rudelor când l-au întrebat despre copila de 2 ani

Noi detalii în cazul crimei din Dolj care a șocat întreaga Românie. Principalul suspect în cazul Raisei, fetița de doi ani găsită moartă într-o râpă din județul Dolj, a fost reținut pentru 24 de ore.

Vărul fetei, un adolescent de 15 ani, a fost audiat timp de șase ore înainte ca ordonanța de reținere să fie emisă la miezul nopții.

Părinții Raisei spun că adolescentul nu a acționat singur

Anchetatorii continuă investigațiile, având suspiciuni că băiatul nu ar fi acționat singur. Mama și tatăl copilei au declarat că nepotul lor are handicap și nu avea cum să facă această faptă de unul singur.

În timpul audierilor, vărul Raisei a fost întrebat în repetate rânduri de familie despre copilă, dar răspunsurile sale au fost halucinante și lipsite de claritate. Înregistrările video arată că Raisa a intrat în casa vărului ei, dar nu există imagini care să o surprindă ieșind.

Familia Raisei, devastată de pierderea fetiței, a fost șocată de răspunsurile adolescentului. Mătușa Raisei a declarat pentru observatornews.ro că nu s-ar fi așteptat la un astfel de comportament din partea nepotului, care a crescut alături de ei și nu a arătat niciodată semne de agresivitate.

„Nu ne-am așteptat, a crescut cu noi în casă. Niciodată nu a fost agresiv cu noi sau cu copiii. Am întrebat nepotul de copil, unde e? L-am întrebat și aseară, și dimineață, dar el a susținut mereu că nu i-a făcut nimic,” a spus mătușa Raisei.

Anchetatorii au fost duși pe o pistă falsă în timpul căutărilor

Trupul neînsuflețit al Raisei a fost găsit într-un loc care fusese verificat anterior, ceea ce a ridicat multe semne de întrebare. Tatăl fetei crede că anchetatorii au fost induși în eroare și că cineva a pus intenționat un tricou galben pentru a distrage atenția.

„Au omorât-o și, cât au încetat căutările cu dronele, atunci au găsit punctul slab. Au căutat și acolo la stâlpul ăla s-a găsit un tricou galben. S-a pus tricoul ăla de cineva ca să poată să strângă poliția cu televiziunea și apoi să o arunce pe ea,” a declarat tatăl Raisei pentru presa locală.

Copila a avut parte de o moarte violentă. „În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare. În urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul Codreanu Nicolas Masi, în vârstă de 15 ani, a fost persoana care a produs leziunile de violenţă menţionate anterior, în urma cărora a rezultat decesul victimei Stan Raisa Maria Nicoleta”, au precizat procurorii.

Principalul suspect a fost preluat de poliție și dus la audieri împreună cu părinții săi, fiind minor. La miezul nopții trecute, minorul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Ancheta este în desfășurare, iar magistrații urmează să ia o decizie cu privire la măsurile care se vor impune. De asemenea, anchetatorii verifică dacă mai există și alte persoane implicate în acest caz tragic.