MENIU

A devenit un GENIU după o lovitură la cap

Un incident neplăcut i-a schimbat viaţa

Un bărbat de 43 de ani, preocupat doar de băutură şi curse de maşini, a devenit brusc interesat de matematică şi fizică, după ce a fost lovit la cap şi a rămas inconştient mai multe minute.

În anul 2002, Jason Padgett a fost implicat într-un conflict, la ieşirea dintr-un bar de karaoke. Noaptea aceea i-a schimbat viaţa în mod radical, potrivit Evz.ro.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani renunţase la studii şi îşi pierdea nopţile prin baruri. Singurele sale preocupări erau cursele de maşini, fitnessul şi băutura.

În timpul încăierarii, a fost lovit la cap şi a rămas inconştient mai multe minute. După ce s-a trezit, întreaga sa perspectivă asupra vieţii se schimbase. Mai mult, bărbatul părea mai inteligent şi începuse să fie interesat de matematică.

În următorii ani, Jason a studiat intens geometria şi fizica, fiind fascinat de formele geometrice, pe care le putea reda în detaliu. Doctorii nu i-au dat nicio explicaţie pentru transformarea sa.

Răspunsul a venit pe neaşteptate, într-o zi când se uita la un documentar realizat de BBC. Protagonistul filmului era Daniel Tammet, un tânăr londonez, care a început să arate abilităţi extraordinare în domeniul muzicii şi în matematică. Uimirea celor din jurul său a fost cu atât mai mare cu cât tânărul avea o formă de autism. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
null