MENIU

A cumpărat o fostă fabrică şi a transformat-o în CASA familiei. Sună a nebunie, dar e spectaculoasă!

Arhitectul Ricardo Bofill a descoperit o fabrică de ciment abandonată în 1973 şi, imediat, a văzut dincolo de siluetele groteşti ale silozurilor, posibilităţile nenumărate. Aşa s-a născut "Fabrica" şi aproximativ 45 de ani mai târziu, clădirea este o locuinţă unică.

Aflată în apropiere de Barcelona, fabrica datează din timpul celui de-al Doilea Război mondial şi arhitectul, împreună cu echipa sa, au refăcut-o complet şi au transformat-o într-un spaţiu pentru locuit modern şi unic. Bofill şi echipa recunosc că imensitatea spaţiului le oferă şi astăzi posibilitatea de a face noi şi noi schimbări, arhitectul spunând că acesta e motivul pentru care iubeşte atât de mult acest spaţiu.

Fiecare cameră e decorată specific şi, spune Bofill, nu există niciuna care să semene cu celelalte.

Un spaţiu important îl reprezintă studio-ul arhitectului, în timp ce bucătăria aflată la etajul I este spaţiul unde se adună întreaga familie. În afara casei terenul are mici zone de relaxare, în timp ce fosta fabrică, acum locuinţa familiei Bofill, e acoperită cu vegetaţie la exterior şi înconjurată de eucalipţi, palmieri şi măslini.

Foto: Ricardo Bofill

Mai multe articole despre:
fabrică Ricardo Bofill fabrică de ciment