7 greșeli care se fac când se folosește usturoiul ca antibiotic
Usturoiul este folosit in medicina de peste 3.000 de ani. Acest antibiotic antic este recunoscut si este laudat atat de comunitatea cercetatorilor din intreaga lume cat si de catre medicii naturisti.
Mai jos sunt cateva greseli comune atunci cand folosim usturoiul pe post de antibiotic.
Greșeala numărul 1: Gătirea usturoiului
Usturoiul contine alicina, care este supranumit si ingredient activ. Acesta devine activ doar in momentul in care este mestecat, zdrobit sau tocat marunt. Daca usturoiul este gatit, atunci proprietatile lui se diminueaza si de aceea este ideal ca usturoiul sa fie conumat in stare cruda. Noi spre exemplu il consumam atat preventiv cat si la nevoie. Sophie nu este mare fan insa noua ne place ca odata pe saptamana sa mancam dimineata, usturoi zdrobit pe felii de paine facuta cu maia.
Sfat pentru gatirea usturoiului: se zdrobeste usturoiul si se lasa 10 minute inainte de a fi gatit. In felul acesta alicina in contact cu aerul se stabilizeaza, se activeaza si devine mai rezistenta la gatit. Nu il gatiti mai mult de 15 minute.
Greșeala numărul 2: Folosirea pastilelor de usturoi
Pentru a beneficia de acest ingredient activ, cunoscut ca si antibiotic, usturoiul trebuie consumat in stare cruda, sub forma zdrobita. Nici o pastila facuta din usturoi uscat (cine stie la ce temperatura), nu mai contine acest ingredient activ, fiindca a fost distrus in procesul tehnologic.
Greșeala numărul 3: Folosirea cățeilor de usturoi care și-au pierdut prospețimea
Daca usturoiul nu mai este proaspăt, este aproape deshidratat natural, observam ca nu mai are decat un miros foarte slab. Proprietatile active dispar pur si simplu, se evapora. Nu îl curățați de coaja care ii protejează proprietățile nutritive decât atunci când îl consumați.
Mai multe pe ligiapop.com.