MENIU

6 legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaspete

Aceste 6 legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaspete au fost recomandate de nutriționiști. Consumul unei diete bogate în legume ajută la furnizarea vitaminelor și mineralelor necesare pentru un organism puternic. Iată despre ce este vorba.

Broccoli

Broccoli este bogat în vitamina C și K, fibre și mulți alți nutrienți esențiali.

Conform specialiștilor, broccoli congelat își păstrează culoarea verde, dar și nutrienții benefici organismului.

Spanacul

Spanacul este plin de fier și o multitudine de vitamine. Indiferent de rețelele în care alegi să-l folosești, spanacul congelat va avea la fel de mulți nutrienți ca cel proaspăt.

Mazăre

Această leguminoasă este o sursă excelentă de proteine și fibre. Mazăre congelată ar fi mai bogată în nutrienți decât cea proaspătă. Este o leguminoasă care poate fi inclusă cu ușurință într-o mulțime de preparate sănătoase.

Ardeiul gras

Ardeiul gras este o sursă excelentă de vitamina A și C. Deoarece congelare alor nu afectează textura crocantă, ardeiul congelat este o alegere ideală pentru atunci când îți dorești un preparat savuros și bustos.

Conopidă

Conopida este o sursă excelentă de fibre. Aceasta se gătește bine atunci când este folosită direct din congelator. Această legumă poate fi folosit ți ca înlocuit sărac în carbohidrați pentru orez, spun specialiștii de la EatThis.

Amestecurile de legume

Deseori găsim în magazine pungi cu amestecuri de legume. Aceste amestecuri sunt un adevărat curcubeu de savoare, minerale și vitamine. Dacă îți dorești să-ți crești aportul de nutrienți, atunci aceste legume pot fi ideale pentru tine.

De ce este importantă vitamina D și care este cea mai bogată sursă vegetală din care o poți asimila în sezonul rece

 

sursa

Mai multe articole despre:
legume retete culinare mancare alimente sanatate