MENIU

5 secrete ale unei relații perfecte. Ce e esențial să știi

O mare parte din relațiile de astăzi durează extrem de puțin și sunt departe de perfecțiune. Primele flirturi, fluturi în stomac, primele întâlniri romantice fac orice relație să fie intensă și plină de pasiune. Dar câte dintre ele ajung să treacă proba timpului?

Când începi o nouă relație, nu te gândești prea mult la evoluția ei și nu îți faci niciun plan. Ești îndrăgostită, te bucuri de fiecare moment în parte și lași lucrurile să decurgă în ritmul lor. Când te îndrăgostești, nu există reguli sau garanții că totul va funcționa perfect între tine și el, totul se rezumă la lecții învățate pe parcurs, echilibru, comunicare și sinceritate.

5 obiective pe care orice cuplu ar trebui să le aibă

#1 Fiți întotdeauna sinceri unul față de celălalt
Într-o relație nu e loc de minciuni (nu, nici măcar de cele aparent inocente) sau secrete. Tu și iubitul tău ar trebui să puteți discuta relaxat și fără ocolișuri despre absolut orice, de la banalitățile de zi cu zi la chestiunile importante, care țin de viitorul vostru împreună. Deși uneori este mai dificil să îi mărturisești ce simți, comunicarea și încrederea reciprocă sunt esențiale pentru orice cuplu. Iar „N-am nimic!“ – acea veche replică pe care o cunoaștem cu toții – trebuie să dispară complet din conversațiile voastre. Dacă îți ascunzi sentimentele și nu îi spui clar ce te frământă, el nu va înțelege ce se întâmplă cu tine și nu va ști cum să reacționeze. Pentru fiecare problemă există o soluție, așa că spune-i iubitului tău toate lucrurile care te macină – fie că e vorba de familia sa care te deranjează intervenind mereu în relația voastră sau de dorința ta de a avea un copil – și încearcă să găsești împreună cu el cea mai bună rezolvare.

Citește și: Un adolescent a facut dragoste cu o tanara de 16 ani. Ce s-a intamplat cand a ajuns acasa l-a SOCAT

#2O relaţie bazată pe susţinere necondiţionată

Fiecare dintre noi trece, la un moment dat, printr-o etapă mai puțin bună și are nevoie de sprijinul persoanelor dragi din viața sa. Poate că aceștia nu te pot ajuta efectiv, dar simplul fapt că te susțin, că știi că, orice s-ar întâmpla, îți vor fi alături contează foarte mult pentru tine. O relație nu este o competiție la sfârșitul căreia unul trebuie să fie mai presus de celălalt, ci un joc de echipă în care implicarea amândurora este la fel de importantă. Indiferent de obstacolele cu care te confrunți, pe plan personal sau profesional, încrederea și încurajările iubitului tău te motivează să mergi mai departe și să înfrunți toate provocările. Iar acest lucru este valabil și în cazul său. Oricât de puternic și sigur pe sine ar părea, încurajează-l, ascultă-l, oferă-i sfaturi: întotdeauna va avea nevoie de susținerea ta. 

#3 Mizați pe romantism şi spontaneitate înainte de toate
Ştii cum se întâmplă de fiecare dată când începi o nouă relaţie. Te pregăteşti ore în şir pentru întâlnirea voastră, iar când el îţi spune că arăţi minunat, îi zici cu nonşalanţă că ţi-a luat „doar 10 minute“, îţi aduce flori, încearcă să-ţi afle toate dorinţele şi să îți facă surprize, în timp ce tu afişezi un aer misterios pentru a-i stârni interesul tot mai mult. Treptat, ajungeţi să vă cunoaşteţi foarte bine, să ştiţi totul unul despre celălalt, iar elementul de noutate dispare. Emoţiile primelor momente petrecute împreună, îmbrăţişările de la început şi încercările de a-l impresiona constant pe celălalt sunt de domeniul trecutului acum. Însă trecerea timpului nu justifică această schimbare. OK, nu mai sunteţi la începutul relației: și ce dacă?...

Continuarea pe glamour.ro

Sursa foto: twitter.com

Mai multe articole despre:
sex cuplu relatii perfecte