MENIU

5 mituri despre parchetul laminat (P)

Selectarea tipului de pardoseală potrivit pentru locuința ta necesită multă cercetare. La început poate părea foarte dificil, dar odată ce afli care sunt opțiunile și beneficiile fircăreia, alegerea va fi intuitivă. Mulți dintre proprietarii de apartamente sau case optează pentru parchetul laminat deoarece se aseamănă cu lemnul de esență tare, dar are un preț mult mai accesibil.

Este util de știut că un parchet laminat de calitate este confecționat din patru elemente stratificate distincte care îi conferă stabilitate și durabilitate pe termen lung, anume: strat protector de acoperire, peliculă decorativă, bază HDF (High Density Fiberboard), strat de suport și stabilizare. Cu toate acestea, unele persoane îl evită. Iată care sunt cele mai comune 5 mituri despre parchetul laminat și de ce acestea nu sunt adevărate!

 

1.     Parchetul laminat nu este o opțiune durabilă - Fals

Unul dintre cele mai auzite mituri despre parchetul laminat este acela că nu are o durată mare de utilizare. Acest lucru nu este adevărat, deoarece fiecare placă de parchet are un strat de uzură care îi asigură o rezistență de până la 25 ani. Pentru a te bucura mai mult de podeaua laminată îți sugerăm să alegi un parchet laminat de 12 mm și să îl îngrijești corespunzător.

 

2.     Parchetul laminat nu este rezistent la apă - Parțial adevărat

Vei observa că în magazinele de specialitate găsești numeroase modele de dușumea, însă trebuie să acorzi atenție și caracteristicilor tehnice. Pentru zonele cu umiditate crescută, precum baia și bucătăria, trebuie să alegi un parchet rezistent la apă pentru că nu toate modelele disponibile pe piață pot face față umidității sau inundațiilor. Acesta este disponibil în orice culoare preferi, de la alb, gri, multicolor la nuanțe închise sau deschise de lemn. În funcție de buget și de nivelul de trafic preconizat, poți opta pentru un parchet laminat de 8 mm sau de 10 mm.

3.     Parchetul laminat este greu de întreținut - Fals

Comparativ cu pardoseala placată cu gresie sau din lemn masiv, află că parchetul laminat este cel mai ușor de curățat și întreținut. Acesta nu are rosturi, fiind perfect ermetic, motiv pentru care murdăria se sedimentează mai greu. Ai nevoie doar de o mătură, un mop și soluții de curățare potrivite, care vor garanta o strălucire îndelungată podelei!

4.     Parchetul laminat se zgârie ușor - Fals

Stratul protector asigură rezistența la uzură și zgârieturi, fiind o opțiune excelentă inclusiv pentru persoanele care au animale de companie. Mai mult, în urma testelor efectuate s-a constatat că dintre linoleum, lemn masiv și parchet laminat, cel din urmă face cel mai bine față provocărilor. În mod evident, îți recomandăm să muți canapeaua, ori obiectele de mobilier greu cu atenție, căci indiferent de grosimea stratului de uzură, parchetul laminat nu este indestructibil!

5.     Parchetul laminat nu poate fi reparat - Fals

Numeroase persoane evită placarea pardoselii cu parchet laminat deoarece au impresia că acesta nu poate fi reparat. Desigur, nimeni nu își dorește cheltuieli în plus! Doar că acest mit este cât se poate de fals. Spre deosebire de linoleum sau vinil, parchetul laminat este comercializat în plăci, nu la coală. Ce înseamnă asta? La nevoie, poți îndepărta placa sau plăcile deteriorate, fără a înlocui întreaga podea.

 

Așadar, nu te descuraja de miturile pe care le auzi despre parchetul laminat! Acesta este o opțiune ideală pentru locuința ta, fiind ieftin, elegant, rezistent, ușor de montat și întreținut. Fie că vrei un parchet laminat de 6 mm, 8 mm, 10 mm sau 12 mm, nu ezita să apelezi la profesioniștii în domeniul proiectelor de bricolaj și amenajări interioare!

Mai multe articole despre:
parchet laminat