4 afecţiuni care se agravează primăvara
Fluctuatiile de temperatura si de umiditate si schimbarea presiunii atmosferice sunt cativa dintre factorii care determina agravarea unor afectiuni.
Pe fondul oboselii fizice instalate in sezonul rece, persoanele care sufera de astm sau de ulcer, spre exemplu, pot constata o agravare a simptomelor acestor boli.
Iata ce afectiuni se agraveaza primavara:
1. Alergiile
De vina este polenul unor arbori precum arinul, mesteacanul, salcia sau plopul, dar si poluantii atmosferici si inmultirea acarienilor si a fungilor.
Alergiile de primavara debuteaza de regula la inceputul lunii martie si se sfarsesc la finele lunii iunie.
Practic, in aceasta perioada, organismul declanseaza o reactie de autoimunizare, de protectie, producand o inflamatie la nivelul tesuturilor, cu bariere contra unor substante care nu sunt tolerate.
2. Astmul
Inhalarea polenului din aer poate inflama caile respiratorii, declansand crize de astm. Astmul bronsic se agraveaza de la o zi la alta, la expunerea prelungita la niveluri mari de poluare si alergeni.
Crizele de astm se instaleaza in cateva minute si se caracterizeaza prin tuse, respiratie suieratoare, greutate in respiratie, apasare toracica.
Citeste continuarea pe sfatulmedicului.ro.