3 mituri despre Alzheimer pe care nu ar trebui să le crezi
Crezi ca afectiunea Alzheimer face, pur si simplu, parte din procesul de imbatranire? Ei bine, nu esti singurul. 59% dintre participatii la un sondaj realizat de Alzheimer’s Association au raspuns “Da” la aceasta intrebare. Peste 6.300 de adulti din 12 tari (Australia, Brazilia, Canada, China, Danemarca, Germania, Japonia, India, Mexic, Nigeria, Arabia Saudi si Marea Britanie) au raspuns la sondaj au aratat ca oamenii au multe idei gresite despre aceasta afectiune cumplita. Iata 3 mituri despre Alzheimer pe care nu ar trebui sa le crezi.
Mit # 1: Alzheimerul este parte a imbatranirii
Oamenii din China, India si Arabia Saudita cred ca aceasta este realitatea, in vreme ce mexicanii si britanicii credeau ca este doar o credinta falsa.
Fapt: Nu este nimic nomal in legatura cu aceasta afectiune. Alzheimerul este doar una dintre formele dementei, definita ca scaderea treptata, progresiva a functiilor mentale cum ar fi: gandirea, judecata, comportamentul, limbajul, invatarea si memoria. Dintre bolnavii de dementa 60-80% sufera de Alzheimer. Exista insa mai multe forme de dementa, precum boala Pick, Parkinson si multe altele.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.