MENIU

3 metode naturale prin care poți preveni lăsarea sânilor

Vârsta, oscilațiile de greutate, sarcina, lipsa sportului, dar și mărimea sânilor sunt doar câțiva dintre factorii care favorizează lăsarea acestora.

În comerț, există o varietate de loțiuni și creme care promit că previn lăsarea sânilor și că le asigură fermitatea. Deși nu le contestă nimeni eficiența, n-ar fi rău să apelăm, măcar ocazional, și la soluțiile naturale, la fel de eficiente, dar mult mai ieftine. Iată ce-ți propunem noi:

1. Măști și masaje

O mască extrem de eficientă care nu permite lăsarea sânilor și, mai mult, le asigură fermitatea, este masca pe bază de ou, iaurt și vitamina E. Ai nevoie de o lingură de iaurt, una de vitamina E și un ou. Amestecă ingredientele și aplică masca pe sâni prin masaj ușor. Lasă masca să acționeze cam jumătate de oră, după care îndepărteaz-o cu apă rece. Repetă procedura de 2-3 ori pe săptămână.

Concomitent, poți apela și la masajele cu ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos. Aceste 2 ingrediente, aplicate prin masaj, permit îmbunătățirea texturii pielii, favorizând circulația și reînnoirea celulară.

Îți recomandăm, de asemenea, masajul cu gheață, cu rol tonifiant. Acesta se realizează cu ajutorul câteva cuburi de gheață cu care trebuie să-ți masezi zona pieptului timp de 1 minut. La fel de eficient este și jetul de apă rece de la duș.

2. Uleiuri vegetale și esențiale

Masajele cu uleiuri vegetale fac adevărate minuni, putând ameliora vizibil și rapid calitatea pielii. Ți-am spus deja despre uleiul de măsline și cel de nucă de cocos, însă le poți încerca și pe cel de migdale și cel de struguri.

Pentru un efect mai puternic, amestecă 2 picături din orice fel de ulei esențial cu unul din uleiurile vegetale menționate mai sus. Uleiurile esențiale regenerează celulele pielii, iar rezultatul este o piele fermă și suplă. Îți recomandăm uleiurile de mentă, de semințe de fenicul, de lămâie, de chiparos.

Poți amesteca 2 picături de ulei esențial cu crema de corp pe care o folosești zilnic. O aplici apoi pe sâni, evident, tot prin masaj.

3. Exerciții fizice

Știm, multe dintre noi bat în retragere atunci când aud de activitate fizică, totuși, aceasta nu este atât de solicitantă în cazul în care scopul nostru este să prevenim lăsarea sânilor sau să-i tonifiem. 3 serii a câte 20 de flotări (10 în cazul începătoarelor) executate zilnic vor fi mai mult decât eficiente, iar rezultatele vor fi vizibile destul de repede.

Dacă nu poți executa flotările clasice (în poziție orizontală, cu sprijin pe mâini și vârfurile degetelor de la picioare, cu ridicarea și coborârea corpului cu ajutorul brațelor care se îndoaie la 90 de grade), poți apela la flotările la perete. Stai paralelă cu peretele, iar distanța dintre tine și perete trebuie să fie de o lungime de braț. Împinge în brațe sprijinindu-te de perete, până când acestea se îndoaie la 90 de grade. Pentru că sunt mai ușoare decât cele executate la sol, mărește numărul repetărilor sau al seriilor. Sau le poți face de 2 ori pe zi.

La fel de eficiente precum flotările sunt exercițiile cu greutăți. Începe cu gantere de 1.5 kg și, odată ce capeți rezistență, poți trece la cele de 2 kg, 2.5 kg, 3 kg etc.

Acestea sunt cele mai eficiente și rapide metode cu ajutorul cărora poți preveni lăsarea sânilor. În plus, este foarte important să te hrănești sănătos, să te hidratezi, să renunți la fumat și la bronzatul în exces, dar și la sutienele care nu au măsura potrivită.

Sursa: avantaje.ro

Mai multe articole despre:
sâni exerciţii lasare