MENIU

3 diete de evitat. Nu doar că nu slăbeşti, dar rişti să te îngraşi mai tare

Kilogramele în plus sunt o problemă tot mai răspândită, multă lume căutând fel şi fel de metode pentru a scăpa de grăsimea acumulată. Insa de multe ori, condusi de dorinta de a slabi rapid oamenii sunt tentati sa aleaga acele diete care promit adevarate minuni.

In acest articol va prezetam trei exemple de diete pe care nutritionistii spun ca trebuie evitate.

1. Dieta grupei de sange

Dieta tipului sange este o dieta "primitiva", care se bazeaza tocmai pe grupa sangvina. Ea nu are nici o baza stiintifica si principiile sale au provocat numeroase dezbateri in lumea medicala, intrucat ne priveaza de anumite alimente numai pe baza valorii Rh-ului. De exemplu, daca grupa ta de sange este 0 ti se recomanda in principal alimente de origine animala si proteine. Aceasta dieta nu numai ca nu ia in considerare gusturile si nevoile celor care o urmeaza, dar priveaza organismul de substante nutritive importante fortandu-te sa iei suplimente. Asadar, nu este o dieta care sa fie luata in serios.

2. Dieta bazata pe proteine

Dieta bazata exclusiv pe proteine de origine vegetala sau animala este un regim alimentar care ar putea fi util pentru unii oameni si rau pentru altii. Trebuie intotdeauna sa tii cont de faptul ca organismul trebuie sa functioneze corect si sa ramana sanatos, iar pentru asta trebuie sa asimileze toti nutrientii de care are nevoie, precum carbohidrati, zaharuri nerafinate, acizi grasi, vitamine, minerale etc. Un regim alimentar lipsit de aceste substante nutritive poate provoca disfunctii la unele organe vitale, cum ar fi ficatul, intestinele si inima. Prefera intotdeauna un regim alimentar echilibrat.

Citeşte mai multe pe ele.ro

Mai multe articole despre:
diete dieta proteine dietă grupa de sânge