MENIU

15 companii din domeniul semnalizării rutiere, sub lupa Consiliului Concurenței: Sancțiuni pentru licitații TRUCATE

Indicatoare și marcaje rutiere

Investigație uriașă a Consiliului Concurenței. 15 companii din domeniul semnalizării rutiere s-ar fi înțeles pentru o licitație inițiată de Administrația Străzilor București. Proiectul se ridică la 120 de milioane de lei fără TVA. 

Cele 15 companii sunt investigate pentru un posibil comportament anticoncurențial pe piața executării și comercializării mijloacelor de semnalizare rutieră. Mai exact, licitația a fost organizată în anul 2017 de către Administrația de Drumuri din Capitală, iar prețul s-a ridicat la nu mai puțin de 120 de milioane de lei, fără TVA. Acordul cadru se întindea pe o perioadă de 48 de luni.

Aceste firme ar fi aranjat această licitație - o licitație controversată încă de la început, mai multe companii depunând chiar și plângeri în instanță. Nu este prima oară când aceste companii primesc amendă. În urmă cun un an, Consiliul Concurenței a amendat patru firme cu suma de peste 3 milioane de lei, și asta pentru că au trucat o licitație publică. 

Grav este că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Capitala în ultima perioadă este chiar lipsa mijoacelor de semnalizare rutieră.