MENIU

14 milioane de oameni se infectează anual cu acest virus. Situația este alarmantă

Aproape jumatate dintre adultii din SUA sunt infectati cu HPV, dezvaluie un nou raport șocant al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, scrie dailymail.com. Aproximativ 42% dintre americanii cu varsta cuprinsa între 18 și 59 de ani au cea mai comuna forma de infectie cu transmitere sexuala: Virusul Papilloma Uman (HPV). Studiul a dezvaluit ca unul din cinci adulti din SUA (23%) – au risc ridicat de a se alege cu HPV. Mai grav este faptul ca, aceasta infectie cu transmire sexuala poate provoca mai multe tipuri de cancer, inclusiv de prostata și de col uterin.

Bolile care pot rezulta din infectia cu HPV pot fi benigne, respectiv tumori în zona anusului, vulva, vagin și partea interioara a coapselor, sau maligne, precum cancer de vulva, vagin, anus, col uterin, gat. Opt tipuri de virus Papiloma uman (HPV) sunt responsabile cu declanșarea a 90% din totalul cazurilor de cancer de col uterin pe plan mondial, potrivit celui mai vast studiu realizat vreodata asupra genotipurilor HPV, ale carui concluzii au fost publicate în revista The Lancet Oncology, arată Sanatatea.ro.

Majoritatea acestor cazuri ar putea fi prevenite prin vaccinare. HPV este cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala în Statele Unite, cu aproximativ 80 de milioane de persoane infectate pana prezent, iar numarul este în continua creștere.În fiecare an, apar printre adolescenti și adulti 14 milioane de noi infectii. Cele mai multe infectii dispar de la sine, chiar și fara sa fie prezent vreun simptom. Însa, unele tulpini pot duce la veruci genitale și chiar la cancer, inclusiv de prostata, gat, cap, rect și cancerul de col uterin.
Aproximativ 28.000 de cazuri de cancer cauzate de HPV sunt diagnosticate anual – cele mai multe dintre ele ar fi putut fi prevenite prin vaccinare, spune CDC.
Pe parcursul anului 2013 și 2014, 23% dintre adultii americani (25% dintre barbati și 20% dintre femei) au fost testati pozitiv cu risc ridicat pentru HPV.

„Avem tendinta de a trece cu vederea faptul ca 20 la suta dintre cei care au virusul HPV au risc ridicat de a face cancer,” spune Geraldine McQuillan, autorul principal al studiului și specialist în boli infectioase la CDC, pentru The Washington Post. Oamenii au cu adevarat nevoie sa înteleaga ca aceasta este o preocupare serioasa”, a mai spus specialistul. CDC recomanda ca micutii sa primeasca vaccinul HPV în jurul varstei de 11 sau 12, astfel încat aceștia sa fie sa protejati înainte de expunerea la acest virus prin contact sexual.

Mai multe articole despre:
americani virus studiu oameni