MENIU

12 focare active de COVID-19 în județul Prahova! Ultimul dintre ele depistat la un cămin privat de bătrâni

12 focare active de COVID-19 în județul Prahova! Ultimul dintre ele depistat la un cămin privat de bătrâni

Crește numărul focarelor de coronavirus din județul Prahova, și asta după ce un nou focar a fost depistat la un centru rezidenţial privat destinat vârstnicilor, informează Prefectura Prahova.

Potrivit sursei citate, 15 beneficiari dintr-un efectiv de 75 au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. În urma depistării acestor cazuri, s-a dispus testarea tuturor beneficiarilor şi dezinfecţia spaţiului.

În prezent, în judeţ sunt active 12 focare de COVID-19: cinci la agenţi economici, două la instituţii publice - Trezoreria Ploieşti şi Primăria Blejoi, unul la o subunitate a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, trei centre de îngrijire persoane adulte (2 dintre ele private) şi unul la un centru de plasament.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate 3.345 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 844 sunt cazuri active. Numărul total al deceselor asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2 este de 123.

În ultima perioadă, Prahova s-a aflat în mod constant în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi de infecție cu coronavirus raportate în 24 de ore, alături de Argeș, Dâmbovița și București. 

Mai multe articole despre:
focar coronavirus prazova camin batrani