10 secrete de sănătate ale ardeiului gras
Ardeiul gras, denumit uneori si ardei dulce, este disponibil intr-o varietate de culori - galben galben, rosu, verde, violet si portocaliu. Aceasta leguma este originara din Mexic si alte regiuni din America Centrala, de unde s-a extins in restul lumii, in secolele 16-17.
Ardeiul gras este sarac caloric - 31 de kilocalorii la 100 de grame, bogat in vitamina C - in ardeiul rosu, la cele mai inalte niveluri, 100 g ardei rosu contine aproximativ 127.7 mg ceea ce inseamna ca acopera doza zilnica recomandata, ba chiar si peste.
De asemenea, ardeiul gras contine si cantitati semnificative de vitamina A, aproximativ 3131 UI sau 101% din DZR la 100 gr. In plus, acesta contine flavonoizi antioxidanti, cum ar fi alfa si beta caroten, luteina, zeaxanthina si criptoxantina, scrie bzi.ro. Impreuna, aceste substante antioxidante din ardeiul gras ajuta la protejarea organismului de efectele radicalilor liberi generate in timpul stresului si in conditii de boala.
Ardeiul gras rosu creste rata metabolismului. Capsaicina care este responsabila de iuteala altor soiuri de ardei se gaseste aici in cantitati foarte mici. Ardeiul gras creste metabolismul, fara a creste si ritmul cardiac si tensiunea arteriala, spre deosebire de ardeiul iute. Prin urmare, acest soi sprijina pierderea in greutate.