MENIU

10 moduri creative să economisești bani în 2015

<p>10 moduri creative să economisești bani &icirc;n 2015</p>

Așadar, obiectivul tău financiar este să crești economiile - un lucru, adesea, mai ușor de spus decât de făcut. Însă, adevărul este că dacă ești disciplinat, răbdător și ai un autocontrol bun, poți economisi o mulțime de bani.

Pentru început trebuie să-ți stabilești un obiectiv clar și să-ți planifici bugetul. Acest lucru este vital atunci când este vorba despre creșterea economiilor.

Tocmai de aceea, stabilește-ți un scop financiar anual și planuri pentru atingerea lui.

O balanță financiară pe fiecare trimestru al anului îți va oferi o imagine clară a locului în care te afli în atingerea scopurilor tale financiare.

Iată alte 10 moduri creative să economisești bani în 2015.

Implică și copiii

Explică-le copiilor de la o vârstă cât mai fragedă conceptul de economii și folosește-l în următoarea ocazie în care va aflați într-un supermarket ori a unui magazin de jucării.

Spune, ferm și în același timp plin de iubire, „Aminteste-ți că vrem să creștem economiile familiei așa că nu vom cumpără această jucărie acum”.

Folosește metodă plicului pentru a divide salariul

Ar trebui să ai diverse plicuri pe care să treci următoarele categorii, „Economii”, „Energie electrică”, „Întreţinere”, „Telefon”, „Chirie” etc și pune în ele sumă în cash pe care o aloci pentru fiecare categorie. În acest fel vei limita cheltuielile care nu sunt necesare.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.