MENIU

10 ani de închisoare pentru afaceristul care a defrișat păduri întregi, în Argeș

Sursa foto: Pixabay

Zece ani de închisoare pentru unul dintre șefii mafiei pădurilor din Argeș. Judecătorii au dat sentința definitivă în dosarul Cheresteaua 1. Șeful grupării care a ras hectare întregi de pădure din Munții Făgăraș a fost condamnat definitiv. Alături de el, și cei doi fii ai săi, un pădurar și șeful unui Ocol Silvic vor ajunge după gratii. 

Dezastrul făcut ani la rând de gruparea condusă de afaceristul Ion Andrei pe Valea Vâlsanului este uriaș. Doar în Dosarul ”Cheresteaua 1” au fost tăiați ilegal aproximativ 23.000 de copaci, adică aproximativ 1.000 de camioane cu lemne.

Deși inițial, Ion Andrei, liderul grupării mafiote, zis Brânză, a primit o condamnare de 7 ani și 6 luni închisoare cu executare, după apel, pedeapsa i-a fost mărită și va sta 10 ani după gratii.

Într-o filmare mai veche postată în mediul online, în care Ion Andrei a fost surprins prin pădure, acesta s-a drept turist.

Pedepse mai mari la apel au primit și alți inculpați în dosarul Cheresteaua 1. Un șef al Ocolului Silvic va sta 8 ani după gratii, iar un pădurar, implicat și el în furtul masiv de lemne, a primit acum 4 ani de închisoare. De altfel, și cei doi copii ai afaceristului Ion Andrei au fost condamnați la patru ani cu executare în acest dosar, deși inișial, primiseră pedeapsa cu suspendare. 

Mai multe articole despre:
Ion Andrei defrisare paduri arges