Articolele din categoria ACTUAL:

Volodimir Zelenski
Război în Ucraina, ziua 810: Zelenski cere o atenţie specială pentru regiunea Harkov, unde pe o mare parte a fâşiei de frontieră cu Rusia continuă „lupte aprige de apărare”
Preşedintele Volodimir Zelenski a confirmat, duminică seară, în discursul zilnic către naţiune, că în regiunea Harkov, din nord-estul ţării, au loc lupte intense, practic pe întreaga linie de frontieră cu Rusia, iar unele zone s-au transformat din zone gri în zone de război. El consideră însă că este vorba de o operaţiune de tip diversiune şi tocmai de aceea cere eforturi şi vigilenţă sporită, inclusiv în ceea ce priveşte manipularea informaţională.
Planurile optimiste ale lui Marcel Ciolacu: După alegeri, PSD va avea minim 22 de preşedinţi de CJ, cu 10% în plus; îi vom câştiga de la PNL
Planurile optimiste ale lui Marcel Ciolacu: După alegeri, PSD va avea minim 22 de preşedinţi de CJ, cu 10% în plus; îi vom câştiga de la PNL
Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a afirmat, duminică, referitor la declaraţiile liderilor PNL potrivit cărora liberalii vor câştiga alegerile, că este important că nu mai există "acele jigniri directe" între cele două partide, menţionând că, după alegerile locale, social-democraţii vor avea cu 10% mai mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene, care vor fi câştigaţi de la PNL.
Cum a reușit Minodora să slăbească 40 de kilograme fără să renunțe la prăjeli. Foto: Captură YouTube
Cum a reușit Minodora să slăbească 40 de kilograme fără să renunțe la prăjeli. ”Armele” secrete ale artistei în lupta cu kilogramele în plus
Minodora a reușit o transformare uimitoare în ceea ce privește corpul ei. Cu doar câțiva ani în urmă, artista avea o greutate de aproximativ 100 de kilograme, dar acum cântărește cu aproximativ 40 de kilograme mai puțin. Într cadrul unui podcast pe YouTube, Minodora a dezvăluit deciziile pe care le-a luat în dieta sa pentru a ajunge la silueta mult dorită, și, surpinzător, acestea nu implică restricții prea drastice.
Ce pensie primește Mugur Isărescu lunar de la statul român
Ce pensie primește Mugur Isărescu lunar de la statul român, pe lângă salariul de la BNR şi indemnizaţia de la Academia Română
Mugur Isărescu este una dintre cele mai importante figuri din peisajul economic și academic românesc, fiind guvernator al Băncii Naționale a României și membru al Academiei Române. Pe lângă salariul pe care-l primește de la BNR și indemnizația de la Academia Română, există și un alt aspect care stârnește interesul publicului: suma de bani pe care o primește lunar ca pensie de la statul român. 
Topul celor mai sănătoase tipuri de carne
Topul celor mai sănătoase tipuri de carne. Porcul, preferatul românilor, nici măcar nu se află pe podium
Specialiștii germani au realizat un top al celor mai sănătoase tipuri de carne din lume, surprinzând mulți iubitori ai gastronomiei cu o veste neașteptată: porcul, unul dintre preferații românilor, nu se află nici măcar pe podium. Această clasificare vine în contextul tot mai crescut al preocupării pentru dieta sănătoasă și alimentația echilibrată, iar rezultatele acestui top ar putea schimba perspectivele asupra consumului de carne în multe țări.
Beneficiile extraordinare ale plantei-minune pe care o găsim chiar lângă casă
Beneficiile extraordinare ale plantei-minune pe care o găsim chiar lângă casă. Puțini știu câte boli tratează Mâna Maicii Domnului
Caprifoiul (Lonicera japonica), cunoscut şi sub denumirea populară de Mâna Maicii Domnului, este o plantă căţărătoare de origine asiatică. Înfloreşte de primăvară până vara iar mirosul deosebit al florilor sale albe şi galbene o face să fie în topul preferinţelor celor care vor să îşi decoreze exteriorul locuinţelor. Puțini știu, însă, că aceste flori nu joacă doar un rol decorativ, ci şi unul curativ.
Mai mulți bătrâni, înșelați cu bani și bijuterii de un escroc
Mai mulți bătrâni, înșelați cu bani și bijuterii de un escroc, care i-a sunat din închisoare. Ce metodă a folosit
Chiar dacă poliția a emis în mod repetat avertismente în acest sens, metoda „Accidentul” continuă să facă victime, mai ales printre bătrâni. Mai nou, un bărbat de 41 de ani, aflat în penitenciar, ajutat de un adolescent de 17 ani și de o tânără de 16 ani, a reuşit să înşele cu zeci de mii de lei şi bijuterii mai multe persoane, folosind această metodă.
Rugăciunea către Sfântul Apostol Toma
Rugăciunea către Sfântul Apostol Toma. Face minuni dacă e rostită în prima duminică de după Paște
Rugăciunea către Sfântul Apostol Toma reprezintă o formă de închinare și devoțiune extrem de puternică în tradiția creștină, cu puteri minunate atunci când este rostită în cea dintâi duminică de după sărbătoarea Paștelui. Legendar prin necrederea inițială în învierea Mântuitorului, Sfântul Toma a devenit o figură emblematică a credinței și a mărturisirii adevărului divin. Astfel, enoriașii îi aduc adesea rugăciuni pline de încredere și speranță în mijlocirea sa sfântă pentru a primi mila și ajutorul divin.
Sistem Patriot. Foto: Profimedia
Ce ar putea primi Armata României la schimb pentru sistemul Patriot trimis în Ucraina
România este pregătită să cedeze Ucrainei un sistem antiaerian Patriot. Anunțul a fost făcut marți, 7 mai, de președintele Klaus Iohannis, la Washington, după o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden. Această posibilitate a fost îndelung analizată de experții militari. În timp ce unii cred că această donație nu va fi compensată, alții consideră că, odată cu trimiterea sistemului de rachete antiaeriene Patriot în Ucraina pentru a sprijini forțele armate din această țară, Armata României se află într-o poziție privilegiată pentru a primi beneficii considerabile.