ACTUAL

Scandal la Bacau










5 poliţişti din cadrul IPJ Alba, obligaţi la muncă în folosul comunităţii! Ce ilegalități au comis: E strigător la cer / Foto: Inquam Photos
5 poliţişti din cadrul IPJ Alba, obligaţi la muncă în folosul comunităţii! Ce ilegalități au comis: E strigător la cer
Cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, unul dintre ei aflat acum la pensie, au fost obligaţi să presteze câte 30 de zile de muncă în folosul comunităţii, după ce au fost anchetaţi în cadrul unui dosar de fals şi înşelăciune pe motiv că au decontat ilegal contravaloarea voucherelor de vacanţă, pe care angajaţii MAI nu le primesc sub formă de tichete sau card, ci prezintă angajatorului factura de la operatorul turistic şi primesc banii.

ACTUAL






Revoltător: Centru pentru copii cu autism si sindrom Down, blocat de Clotilde Armand!/ Arhivă foto
Revoltător: Centru pentru copii cu autism si sindrom Down, BLOCAT de Clotilde Armand! Pe ce se bazează refuzul primarului
Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1 este acuzat că blochează finalizarea unui centru pentru copii cu sindromul Down și cu autism, de pe lângă Parohia Mavrogheni, menit să ofere servicii pentru 150 de familii. Din păcate, proiectul trebuia să fie gata acum trei ani, dar Armand ar fi refuzat să-l continue deoarece fusese susținut de predecesorul ei. 

ACTUAL




Crima de pe autostrada A1. Afaceristul turc a făcut o criză la expertiza psihiatrică. Cartea jucată de avocatul apărării/ Arhivă foto
Crima de pe autostrada A1. Afaceristul turc care a ucis-o pe Mirela a făcut o criză la expertiza psihiatrică. Cartea jucată de avocatul apărării
Este haos în cazul femeii găsite moarte lângă autostrada A1. Turcul acuzat de crimă a început să plângă și să urle în momentul expertizei psihiatrice, iar traducătorul și legiștii nu au mai putut comunica cu el. Avocatul turcului susțin că acesta ar suferi de afecțiuni grave precum epilepsie și schizofrenie. Anchetatorii vor să vadă dacă acesta a avut discernământ în momentul crimei. Rezultatele vor veni zilele următoare. 

ACTUAL




CULTURĂ





EDUCAŢIE


Vodafone caută cel mai bun gamer din România
Vodafone caută cel mai bun gamer din România. Peste 1200 de jucători concurează pentru 22.000 euro la Poli E-FEST
Între 26-30 aprilie 2024, POLITEHNICA București organizează cea de-a doua ediție a Poli E-FEST - powered by Vodafone, cel mai mare campionat de jocuri video din țară, cu peste 1200 de participanți și 5000 de vizitatori. Evenimentul oferă o platformă pentru sute de elevi și studenți să-și pună în valoare abilitățile în gaming, cu premii în valoare totală de peste 22 000 de euro, oferite de Vodafone România, în demersurile de a susține comunitatea de gaming la nivel local.



MEDIU

Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă
Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: "Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!" - VIDEO
Este alertă maximă în Slănic Prahova, acolo unde o porțiune de asfalt de aproximativ 60 de metri s-a surpat în mijlocul străzii. Zeci de persoane au fost evacuate din 3 blocuri din apropiere și duse în adăposturi provizorii. Mai mult, până și sediul Poliției a fost evacuat, acolo unde a apărut craterul. Marea spaimă a celor 5.000 de oameni ai orașului este ca pământul să nu se surpe mai mult, mai ales că dedesubt se află mina de sare. Prefectul judeţului vorbește de o situație de urgență. Una care putea fi evitată, spun localnicii. Prima surpare a apărut în urmă cu câteva luni, când mai multe case au fost afectate, însă plângerile oamenilor au fost ignorate de autorități. 


Imagine inedită de pe un bulevard mare din Capitală. Toți copacii au dispărut peste noapte
Imagine inedită de pe un bulevard din Capitală. Toți copacii au dispărut peste noapte
Peisajul Bulevardului Ghencea din București s-a schimbat radical peste noapte. Majoritatea copacilor care mărgineau bulevardul au fost transplantați, într-o operațiune ce face parte dintr-un proiect mai amplu de extindere a străzii. Această acțiune, susținută de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) și primarul Nicușor Dan, a stârnit reacții mixte în rândul cetățenilor.


SOCIAL


Distributia pensiilor
Poşta Română anunţă că a început distribuirea în avans a pensiilor aferente lunii mai
Compania Naţională ,,Poşta Română” anunţă că a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către Compania Naţională ,,Poşta Română” suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat, precizează compania.



SĂNĂTATE

Mititei
Avertismentul dur lansat de ANPC pentru cei care mănâncă de 1 Mai mititei: refuzați produsele pentru care există îndoieli privind calitatea
Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi care nu au înscrisă, pe etichetă, data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită, transmite directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, având în vedere că în această perioadă din an românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici şi bere.



Alimente sanatoase
Lista alimentelor pe care să le consumi dacă vrei să trăiești foarte mult
O dietă echilibrată și nutritivă este una dintre cele mai eficiente metode de a îmbunătăți calitatea vieții și de a extinde durata acesteia. Studiile științifice sugerează că anumite alimente pot contribui semnificativ la longevitate datorită proprietăților lor antioxidante, antiinflamatoare și de susținere a sănătății generale. În acest articol, vom explora diverse alimente care au fost asociate cu o viață mai lungă și mai sănătoasă.

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE

Cât de mare a fost iradierea de la Cernobîl în România. Ce a ascuns Ceauşescu
38 de ani de la Cernobîl, catastrofa nucleară care a dus la dezintegrarea blocul comunist
Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 dimineața, la centrala atomoelectrică de la Cernobîl a avut loc cel mai grav accident nuclear civil din istorie. Explozia unui reactor a proiectat în atmosferă o cantitate uriașă de particule de uraniu îmbogățit. Suprafețe mari din Ucraina, Rusia și, în special, Belarus au fost afectate grav. Particulele radioactive au ajuns deasupra Europei de Est, în Peninsula Scandinavă, dar și în America de Nord. Potrivit datelor oficiale, au fost 56 de decese directe și alte circa 9.000 în perioada următoare, precum și alte zeci de mii de persoane cu diverse sechele. Bilanțul poate fi pus sub semnul întrebării, pentru că autoritățile din toate țările comuniste au încercat să minimizeze consecințele.