Ce nume se sarbatoresc de Sfantul Ilie: Spune-le LA MULŢI ANI celor dragi!

Wednesday, 19 July 2017, 23:51, Sursă: REALITATEA.NET

Peste 153.000 de români îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. Dintre cei 153.353 de români aniversaţi de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, 113.355 sunt bărbaţi, iar 39.998 sunt femei. 

Conform statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, majoritatea românilor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, respectiv 107.506, poartă numele de Ilie, alţi 3.270 - Iliuţă, iar 2.191 - Lică. De asemenea, 278 de bărbaţi se numesc Eliade, 85 - Ilieş şi alţi 15 - Iliuş. Statisticilor puse la dispoziţie de structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor, arată că majoritatea femeilor, respectiv, 14.343, poartă numele Ilinca, iar 10.514 - numele Liana. Acestora li se adaugă 5.554 de femei care poartă numele de Lia, 4.658 - Iliana şi alte 1.761 răspund la numele Lica. La data de 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie, Tesviteanul.

Unul dintre cei mai importanți prooroci din Vechiul Testament, Sf. Ilie este celebrat ca un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă. Potrivit tradițiilor, de Sfântul Ilie se manâncă, pentru prima dată, roada nouă de mere și de struguri, nuci și alune. Sf. Ilie este considerat și patronul apicultorilor: în această zi, la sate, apicultorii recoltau mierea de albine, activitate cunoscută sub denumirea de "retezatul stupilor".

Sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cunoscut ca patron spiritual şi protector al aviatorilor români, este şi prilej de omagiere şi aniversare a pionierilor aerului. 

Mesaje de Sfantul Ilie. Iată mai jos câteva sms-uri şi mesaje cu urări şi felicitări de Sf. Ilie ce pot fi trimise celor dragi ce-şi serbează ziua onomastică:

Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.”

„Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Ilie!” 

Tradiţii si obiceiuri de Sf. Ilie. Ce trebuie să faci pe 20 iulie să ai noroc până la finele anului

Mesaje de Sfantul Ilie Mesaje de Sfantul Ilie. Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Ilie!!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur celor ce-ţi doresc, din adâncul sufletului, să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani de Sfântul Ilie!

Cu ocazia sărbătoririi numelui de Ilie, primiţi un călduros "La mulţi ani!", multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi! 

Mesaje de Sfantul Ilie. Cele mai bune idei de SMS-uri și mesaje de trimis pe Facebook

 Mesaje de Sfantul Ilie De Sfântul Ilie, îți urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Ilie!

„La mulţi ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulţi ani şi sus paharul!!”

La Mulţi Ani, ILIE şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!

Cu ocazia zilei Sfântului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

Mesaje de Sfantul Ilie La mulţi ani şi fie ca Sfântul ILIE să te călăuzească mereu!
„Dragă Ilie de ziua numelui tău îţi dorim un sincer “LA MULŢI ANI” să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi! 

Sfântul Ilie 2017. Sărbătoare mare joi. E cruce roşie în calendarul ortodox. Ce nu ai voie sa faci în aceasta zi 

Fie ca Sfântul Ilie, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită, numai bucurii şi linişte interioară. 

La mulţi ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulţi ani şi sus paharul!

Cu ocazia zilei Sfântului Ilie, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani! 

Mesaje de Sfantul Ilie De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani!

"Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul ILIE al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!”

„Să fii mereu tânăr şi cu acelaşi spirit vesel. Viaţa să-ţi ofere clipe minunate şi bucurii nemaiîntâlnite. La mulţi ani fericiţi, Ilie! 

Dragă Ilie, de ziua numelui tău îţi dorim un sincer "LA MULŢI ANI" să ai parte de mulţi bani, sănătate şi voie bună!

Mesaje de Sfantul Ilie Fie ca această zi să-şi deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul ILIE al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La Mulţi Ani!

Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani, Ilie!

„Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină şi sănătate. La munţi ani”

„Fie ca începând cu această zi toate necazurile să te ocolească, dragostea la tine în suflet să poposească fără să mai plece, să ai doar zile însorite şi pline de bucurie. La muţi ani”

La multi ani! Sfantul Ilie sa te calauzeasca mereu!

La Multi Ani, Iliuta! Sper sa se sparga conducta fericirii pe strada vietii tale.

Mesaje de Sfantul Ilie La Multi Ani cu ocazia Sfantului Ilie si sa-ti fie ziua plina de minuni! 

MESAJE de Sfântul Ilie 2017. Cele mai frumoase urări: La mulţi ani, Ilie! La mulţi ani, Ilinca!