MENIU

Vremea, neașteptată în acest weekend. Ce temperaturi vom avea

Vremea va fi caniculară în acest weekend în mai multe zone ale țării. Deși ne aflăm la început de septembrie, temperaturile vor urca și la 36 de grade Celsius.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, temperaturile și disconfortul termic vor fi în creștere, în special în sudul și în vestul teritoriului. Astfel, maximele termice se vor încadra între 27...28 de grade in nordul Moldovei și 36 de grade la Giurgiu, anunță REALITATEA TV.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități local în Câmpia Română, Câmpia de Vest și Lunca Dunării.

Local, în zonele montane, în vest și nord-vest și pe arii restrânse în centrul țării vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

În București, temperatura va fi în creștere. Dimineata vom avea 19 grade în oraș. Ceva mai racoare va fi în imprejurimi. După-amiaza, însă, va fi caniculară - în jur de 35 de grade. Disconfortul va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală urmând să atingă pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade la Suceava și 35 de grade la Drobeta, Giurgiu, Calarasi.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în special în zona montană, unde izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări temporare în regiunile extracarpatice și pe crestele montane.

În București, vremea se va menține frumoasă, dar călduroasă. 20 de grade dimineata în oraș și spre 17 grade în împrejurimi, iar la amiază - în jur de 34 de grade. Vântul va sufla în general moderat peste zi si va slabi către seară. 

Mai multe articole despre:
vremea prognoză meteo vremea weekend