MENIU

Vremea se schimbă. Prognoza meteo pentru miercuri și joi

De mâine, vin mase de aer mai rece, însă, cu toate că temperatura o să scadă de la o zi la alta până vineri, valorile termice tot deasupra mediilor climatologice vor fi, conform Realitatea TV.

VREMEA MIERCURI

Miercuri, valorile termice vor marca o scădere în toate regiunile dar oricum rămân peste normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării. Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime de la 4-5 grade în nordul extrem al Moldovei până la 16...17 grade în Muntenia şi minime între -5 şi 5 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate; va ploua pe arii extinse în regiunile sud-estice, unde cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp şi local în restul teritoriului.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pot fi însoţite de descărcări electrice. La munte frecvent vor fi lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea intensificări la munte, în sudul, în estul şi local în centrul ţării.

În Capitală vor fi 8-10 grade dimineaţa şi 15-16 grade la amiază. Pe parcursul zilei, temporar va ploua. Vor fi mai ales averse şi nu ar fi excluse descărcările electrice.

VREMEA JOI

Joi, în cursul zilei, cerul va fi temporar noros şi doar izolat vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, iar la munte, fulguieli. Vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade la Miercurea Ciuc si 12 grade la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti vor fi 4-5 grade dimineaţa şi la amiaza, in jur de 9 grade. Cerul va fi temporar noros.

În weekend aşteptăm ca temperatura să înceapă să crească. Ploile nu vor lipsi, cele mai ploioase zile urmând a fi în ziua de mâine şi sâmbătă cind aria ploilor va fi extinsă iar cantităţile de apă pot fi moderate in anumite zone.