MENIU

Vremea se schimbă în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă și duminică

Sâmbătă, vremea va fi în general închisă și rece, însă duminică se încălzește ușor, cu toate că va ploua în mai multe zone din țară.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, vremea va fi în general închisă în jumătatea de nord a ţării şi va ploua pe arii extinse, iar în Moldova, Maramureş vor fi şi lapoviţe şi ninsori. La munte vor predomina ninsorile. În restul ţării, cerul va avea înnorări temporare, iar ploile se vor semnala pe spaţii restrânse, mai ales în Dobrogea. Vântul va avea intensificări în zona montană şi în sud-vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Suceava si Iasi şi 12 grade la Drobeta Turnu Severin, conform Realitatea TV.

În București, este posibil să plouă slab. Dimineaţa, 0...2 grade şi la amiază, 9...10 grade.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, vremea va intra într-un proces de încălzire. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în Baia Mare şi 13 grade la Drobeta Turnu Severin.

Va ploua local în jumătatea de nord şi izolat în restul teritoriului, iar în primele ore ale zilei, pe spaţii restrânse vor mai fi precipitaţii mixte în Maramureş, Crişana, Transilvania şi la munte. Vântul va avea intensificări la munte. Dimineaţa, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.*** În Bucureşti, dimineaţa, 0...2 grade şi la amiază, 10..11 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Schimbările rapide ale regimurilor de vreme continuă. Astăzi şi mâine vremea este în proces de răcire, nuanţele de roşu de ieri sunt înlocuite cu albastru. Răcirea este importantă dar ninsori nu vor fi decit la munte si izolat in jumatatea de nord a ţării. În rest vor fi ploi.

Iar duminică şi în primele două zile ale săptămânii viitoare vremea se încălzeşte din nou. Din nou ţara noastră intră sub influenţa meselor de aer cald, reprezentate de nuantele de roşu. Maximele se apropie iarăşi de 20 de garde. Vor fi şi ploi, cu probabilitate ridicată în majoritatea regiunilor. Dar nici procesul de încălzire nu va fi prea lung, de meircuri din nou se răceşte. Dar despre asta mai vb.