MENIU

Vremea se răcește brusc. Temperaturi mai mici cu 15 grade și ploi puternice în România: „Temperaturi care vor coborî și sub 0 grade”

Vremea se răcește brusc în toată țară! După mai multe zile cu maxime de 25 de grade, acum temperaturile scad și cu 10-15 grade. Află care sunt regiunile vizate, dar și la ce să ne așteptăm zilele următoare.

Unde lovește urgia? Temperaturi scăzute și ploi devastatoare

Specialistul ANM, Mihai Timu, a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea PLUS despre cum va fi vremea în perioada următoare, dar și cât de pregătiți trebuie să fie românii.

„De astăzi, dar mai ales în a doua parte a săptămânii, încet, încet, pe măsură ce coboară un aer polar pe partea de Est a continentului, acesta se va resimți și în țara noastră, mai ales în regiunile din jumătatea de Est a țării. După ziua de astăzi, zilele următoare vom vorbi de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, chiar pe finalul săptămânii, deosebit de rece. Pe de o parte scad și maximele, dar și minimele, de exemplu după joi încolo, joi, vineri, sâmbătă, în aceste zone, în jumătatea de Est a țării vom vorbi de maxime undeva între 10, și cel mult, 14-15 grade Celsius, urmând ca temperaturi mai apropiate de normalul perioadei să rămână doar în partea de Vest a țării, maxime de 17-18 grade, dar și nopțile vor fi din ce în ce mai reci. Temperaturi care vor coborî și sub 0 grade.”, a explicat meteorologul Mihai Timu.

Din 16 octombrie, s-a înregistrat o scădere semnificativă a temperaturilor, iar fenomenele meteo extreme încep să-și facă simțită prezența. Meteorologii avertizează că valul de frig va afecta majoritatea regiunilor, cu ploi în Moldova, dar și precipitații izolate în Transilvania, Muntenia și Dobrogea. În plus, se vor semnala vânturi puternice în estul și sud-estul țării.