MENIU

Vremea în weekend. Vești noi de la meteo! În ce zone va ninge?

Vremea in weekend. Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. În ce regiuni va ninge?

Vremea în weekend. Vineri, valorile termice vor fi în continuare apropiate de mediile multianuale. Vor fi înnorări temporare şi se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, în nord şi nord-est, iar spre seară şi în extremitatea sud-vestică a ţarii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales spre sfârşitul zilei în sudul Banatului şi în zona montană aferentă. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade. În zonele joase de relief, se va semnala ceaţă.

Vremea în București

În București, cerul, variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat. Vîntul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Vremea la munte

La munte, cerul variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat dinspre sud-vest în toată zona montană. Mai ales noaptea, va ninge, în general moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali şi pe arii mai restrânse în celelalte masive. Vântul va suflă slab şi moderat cu intensificări în a două parte a intervalului, cu viteze ce vor depaşi la rafală 65...70 km/h în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Valorile termice vor marca o uşoara creştere faţa de cele din zilele trecute.

Vremea sâmbătă și duminică

Vremea în weekend. Sâmbătă, vremea va fi predominant închisă și se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. În vest, precum și în zonele deluroase și montane din rest, vor predomină ninsorile și va continuă să se depună strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea, cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precipitațiile sub formă de ninsoare și lapoviță se vor transformă treptat în ploaie și local se va produce polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în regiunile sudice, sud-estice și parțial în cele centrale, cu rafale în general de până la 45...50 km/h, iar pe creste și peste 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra de la valori în jurul a -3 grade în nordul Moldovei și depresiuni, până la 10 grade în sudul litoralului.

În București, vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații, sub formă de lapoviță sau ninsoare umedă la începutul zilei apoi ploaie, condiții în care, în prima parte a zilei se poate formă polei, iar stratul de zăpadă se va topi. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de până la 45...50 km/h. Temperatura aerului va urca ușor și treptat, de la –2...-1 grad în orele dimineții până în jurul a 1...2 grade în partea a două a zilei.

Vremea în weekend.  Duminică, vremea se va menține închisă și temporar se vor semnala precipitații în toată țară, în general moderate cantitativ în jumătatea de est. În Maramureș, iar în prima parte a zilei și în Crișana și Banat va ninge, la munte, în Transilvania și Oltenia vor predomină ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte, în Muntenia vor fi ploi și trecător lapoviță și ninsori, în timp ce în Dobrogea vor fi numai ploi. Pe arii restrânse în special în sud-estul Moldovei va fi polei. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări în sud, sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între -1 și 10 grade.

În București, vremea se va menține închisă și temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie. Vântul va suflă moderat. Dimineața 1…2 grade și o temperatură maximă de 3...4 grade.

Mai multe articole despre:
vreme in weekend