MENIU

Schimbare suprinzătoare a vremii. Prognoza meteo pentru prima săptămână din octombrie

Vremea e va încălzi simțitor în prima săptămână din luna octombrie, după ce în ultimele zile din septembrie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în mod normal în această perioadă. Cu toate acestea, după data de 2 octombrie probabilitatea de ploaie va fi ridicată.

In Banat, va exista o usoara crestere a temperaturilor diurne, dar in medie acestea se vor situa in jurul a 21 de grade. Media regionala a temperaturilor nocturne va fi de 10 - 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere in intervalul 3 - 7 octombrie.

In Crișana, temperaturile diurne vor fi in crestere usoara, astfel ca media regionala a maximelor va fi de 20 - 21 de grade. Temperaturile din cursul noptilor vor fi in crestere usoara pana la valori, in medie, de 8 - 10 grade, normale pentru aceasta perioada. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 3 - 8 octombrie.

In Transilvania, temperatura aerului va fi in crestere pana la medii ale maximelor de 18 - 19 grade si ale minimelor de 7 - 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in intervalul 3 - 8 octombrie.

In Maramureș, temperatura aerului va fi in crestere usoara pana la medii ale maximelor de 18 - 19 grade si ale minimelor, de 8 - 9 grade. Incepand cu data de 3 octombrie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor.

In Moldova, temperaturile vor creste usor spre o medie de 18 - 19 grade, apropiata de cea regional specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor creste pana la o medie de 8 grade, normala perioadei. Incepand cu data de 3 octombrie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor slabe si pe arii restranse.

In Dobrogea, temperaturile vor creste usor spre o medie de 20 de grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor ajunge  la o medie normala de 12 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor slabe si pe arii restranse va fi mai ridicata in perioada 2 - 8 octombrie.

In Muntenia, upa 2 octombrie temperaturile vor creste usor spre o medie de 21 - 22 grade. Minimele nocturne vor atinge o medie de 10 grade, normala pentru perioada respectiva. Pe spatii mici vor fi posibile ploi slabe dupa data de 2 octombrie.

In Oltenia, temperaturile vor creste usor spre o medie de 20 de grade, apropiata de cea regionala, specifica inceputului lunii octombrie. Minimele nocturne vor fi, in medie, de 10 grade. Pe spatii mici vor fi posibile ploi slabe data de 2 octombrie.

La munte, temperatura aerului va fi in crestere, astfel ca mediile valorilor diurne vor fi de 11 - 12 grade si ale celor nocturne, de 4 - 5 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 3 octombrie.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo vremea octombrie