MENIU

Vremea extremelor. Surprize de la o zi la alta, până la sfârşitul lui IULIE. Anunţul meteorologilor

Vremea extremelor. Surprize de la o zi la alta, până la sfârşitul lui IULIE. Anunţul meteorologilor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo până la sfârşitul lunii iulie.

BANAT

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât, pe 22 iulie, se va atinge o valoare medie regională de 31...32 de grade. În zilele următoare, maximele termice vor scădea ușor, iar în intervalul 24 - 29 iulie se vor situa în jurul unei valori medii de 30 de grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru ultima decadă a lunii iulie. Minimele nocturne vor fi de 15...16 grade la începutul primei săptămâni de prognoză, apoi se vor menține la valori medii de 17...18 grade până la sfârșitul lunii.

CRIŞANA

Vremea va fi normală din punct de vedere termic, astfel încât maximele diurne vor fi de 28...29 de grade, iar minimele nocturne de 15 grade, în medie. Regimul termic va marca o nouă creștere, astfel încât, pe 22 – 23 iulie, se vor atinge aproximativ 30 de grade. Ulterior, se va menține un regim termic normal, cu temperaturi diurne de 28...30 de grade, în medie. Minimele nocturne se vor situa între 16 și 18 grade, până pe 29 iulie.

TRANSILVANIA

Regimul temperaturii aerului va avea variații, se vor înregistra valori diurne de temperatură între 23 și 27 de grade. După data de 21 iulie și până la finalul celei de a doua săptămâni, maximele termice se vor menține constant în jurul a 27...28 de grade. Temperaturile nocturne vor fi mai coborâte la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra, în medie, 13 grade, apoi  vor marca o creștere, iar până 29 iulie vor fi de 17...18 grade.

MARAMUREŞ

Temperaturile maxime diurne vor oscila între valori medii regionale de 23 și 27 de grade. După data de 21 iulie, se vor situa constant între 28 și 30 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii iulie. Temperaturile nocturne se vor caracteriza prin valori medii de aproximativ 14 grade la început, iar până pe 29 iulie se vor situa între 15 și 17 grade.

MOLDOVA

Se va produce o încălzire ușoară, astfel media temperaturilor maxime va fi de 28...29 de grade. Media va urca spre valori în jur de 18 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 24 iulie.

DOBROGEA

Evoluția temperaturilor minime va fi de creștere ușoară și treptată, de la o medie a acestora de 18...19 grade, până spre valori în jur de 21 de grade, pe finalul prognozei. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în ziua de 20 iulie şi după 23 iulie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi din nou, devenind călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, în medie, de 31...32 de grade. În general, media regională a temperaturilor maxime va fi de 30 de grade. Temperaturile minime vor ajunge la 18...19 grade. Probabilitatea de apariție a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare după data de 23 iulie.

OLTENIA

Vremea va deveni călduroasă, în cea mai mare parte a regiunii, cu temperaturi maxime, în medie, de 32...33 de grade.
Probabilitatea de apariție a averselor pe arii mai extinse va fi mai mare după data de 23 iulie.

Mai multe articole despre:
meteo prognoză meteo meteo iulie vremea iulie