MENIU

Vremea 20 iunie. România se topește! Zonele din țară cel mai afectate de valul de caniculă: ce spun meteorologii

Vremea 20 iunie. România se topește! Zonele din țară cel mai afectate de valul de caniculă: ce spun meteorologii/ Profimedia

Astazi, valul de căldură va persista în vestul, sudul, centrul și sud-estul țării, iar în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, va continua să se intensifice, astfel că se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în vest, sud și sud-est și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade.

 Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice local în Carpații Orientali, pe arii mai restrânse în Moldova și doar izolat în restul zonei montane, în Transilvania, Muntenia și în Dobrogea. Pe alocuri vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în special în jumătatea de nord-est a teritoriului, rafale de 45...55 km/h.

In Bucuresti, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade.

La munte, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice local în Carpații Orientali și doar izolat în restul zonei montane. Pe alocuri vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate ploilor. Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele din intervalul anterior în masivele nordice și mai ridicate în rest.

La mare, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Maximele se vor încadra între 28 și 33 de grade, iar cele minime între 19 și 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale în general de 40 - 50 km/h. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 20 și 23 de grade. 

Mai multe articole despre:
vremea vremea 20 iunie anm prognoza anm meteo