MENIU

Ploi trecătoare şi caniculă! Vremea pe trei zile

Vremea caniculară şi disconfortul termic vor persista în vestul şi sudul teritoriului, iar la nivelul întregii ţări se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 29 şi 38 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în jumătatea de est a ţării şi la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări în regiunile sud-estice şi va sufla în general slab în rest.

În Capitală, dimineata 20...22 de grade. Pe parcursul zilei vremea se va menţine caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiţii ca trecător să plouă.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali şi a Carpaţilor Meridionali, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor marca o scădere uşoară în masivele nordice şi estice, însă vor fi în continuare ridicate pentru această perioadă în rest. Vor fi 24 de grade la Sinaia, 25 la Semenic, 26 la Paltinis, 27 la Predeal, 29 la Stana de Vale.

La mare, vremea va fi deosebit de caldă, cu cerul variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 31 de grade. Indicele de confort termic temperatura-umezeală, va atinge pragul critic de 80. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 şi 26 de grade. 

Vremea se va menţine caniculară în regiunile vestice şi sud-vestice unde maximele ajung frecvent la 37 de grade (Satu Mare, Oradea, Arad, Timisoara), izolat 38 de grade în Câmpia de Vest. Cald şi în restul ţării, dar cu maxime cuprinse în general între 30 şi 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în zona montană şi în regiunile estice şi sud-estice, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice.

În Bucureşti, 20-22 de grade dimineaţa şi maxima puţin mai mică decât joi, în jur de 33 de grade.

Sâmbătă, vremea va fi caniculară în orele amiezii când disconfortul termic va fi accentuat, în vestul ţării, local în sud şi pe arii mai restrânse în centru. Maximele termice se vor încadra între 28 de grade în sudul şi nordul litoralului şi 37...38 de grade în Crişana si Banat. În regiunile centrale, estice şi sud-estice, cu precădere după-amiaza, izolat vor fi averse şi descărcări electrice.

În Capitală, 19-21 de grade dimineaţa şi o maximă în creştere uşoară faţă de vineri, 34...35 de grade.